💖💖💖Recenzja premierowa💖💖💖
Premiera 14.07.2021
"Chłopak na zawsze" - Tijan
Miłość, która niszczy i ratuje. Miłość, która daje poczucie bezpieczeństwa i sama jest niebezpieczna. Miłość, która jest całym światem.
Heather. Silna i bezkompromisowa wojowniczka. Nic nie jest jej straszne. Twarda jak głaz, ale w środku miękka i delikatna. Jej życie to nie pasmo szczęścia ale wielu problemów i strat. Jednak ma obok siebie kogoś kto trzyma ją w ramionach i zawsze troszczy.
Ciężko jej mówić o uczuciach, boi się ale pragnie o nich mówić.
Jej ból po stracie jest tak autentyczny, że czułam to co ona. Płakałam z nią i byłam nieustraszona w momentach, w których ona taka była.
Kobieta, która walczy i kiedy ma cel zrobi wszystko aby to osiągnąć. Nie pozwala by ktoś o niej decydował.
Channing, facet tajemniczy, mroczny ale bardzo czuły. Nie umie mówić o emocjach i uczuciach ale kiedy trzeba potrafi stanąć na wysokość zdania.
Jego "Ekipa" jest jak rodzina, której miał tylko namiastkę. Jest w stanie zrobić dla nich wszystko. Czasami nie umie się się zdecydować czego chce.
Jest rozdarta między miłością do kobiety swojego życia a rodziną, która jest w stanie pójść za nim w ogień.
Ich relacja jest mocno skomplikowana. Darzą się wielką miłością i pożądaniem. Są razem ale też nie są. Zrywają i wracają. To tylko pokazuje jak ich uczucie jest silne, że dalej są dla siebie. Nie umieją z siebie zrezygnować.
Książka pokazuje, że w miłościnie potrzeba romansach koalicji, zbyt dużej ilości czułych słów, ważne są czyny, którymi pokazujemy, że kogoś kochamy. Kiedy dbamy o tę drugą osobę i jesteśmy w stanie oddać za nią życie.
Taka właśnie jest ich miłość. Brakuje trochę w niej poważnych rozmów ale to jak o siebie walczą czasami jest dużo ważniejsze niż zwykle słowa.
Akcji także nie braknie. Czułam dreszcze i gęsią skórkę. Każda akcja, która została zaplanowana przez bohatera, była dopracowana w najdrobniejszym szczególe. Byłam pod wrażeniem.
Relacja bohaterów jak i sami bohaterowie byli wykreowani wyśmienicie. Czułam ich miłość, niepokój i strach o przyszłość.
Sceny intymne są mocne i wyraziste, ale także bardzo subtelne i emocjonujące.
Ta właśnie więź daje im poczucie stabilności.
Bardzo lubię styl autorki, jest piękny a za razem prosty i przyjemny. Wiele scen czytałam z zapartym tchem i nie mogłam się oderwać. A najbardziej czułam miłość jaka jest między nimi. Czysta i destrukcyjna.
Gorąco polecam❤ Nie będziecie się nudzić, będziecie czyta i czytać, aż zorientujecie się, że to już koniec tej fascynującej przygody.
9/10 ❤️
Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2021-07-14
Tytuł oryginału: The Boy I Grew Up With
glinka_54_czyta
Lata temu Stone Reeves i ja byliśmy sąsiadami. W szóstej klasie zaczęłam go nienawidzić. Przystojny i charyzmatyczny chłopak wyrósł na lokalnego...
Zapytałam go o kryteria, jakimi kieruje się przy doborze koleżanek do łóżka, na co mnie sklął i stwierdził, że nie interesują go fanki. Tak oto rozpoczęła...