Ostatnio zaczytuję się powieściami autorki i stwierdzam, że są to książki bliskie memu sercu, wdzierają się w zakamarki duszy i dają do myślenia. Ta pozycja idealnie wpasowała się w moje gusta i już od pierwszych stron wciągnęło mnie jej czytanie.
Opisana historia jest piękna, wstrząsająca, przepełniona bólem, niepewnością i strachem by zaufać i zbliżyć się do drugiej osoby.
Igor to dobry chłopak, jednak okrutny los dał mu za ojca człowieka, który był alkoholikiem. Pod jego wpływem przemieniał się w tyrana i okrutnika wyładowującego swą agresję najpierw na żonie a później na dorastającym synu. Rodzina po pewnych wydarzeniach musi się wyprowadzić, by zapomnieć o tragedii.
Po kilku latach chłopak wraca na stare śmieci i zostaje z radością powitany przez rodzinę mieszkającą po sąsiedzku. Ten przystojniak odnawia przyjaźń z Patrykiem i jego siostrą Liwią. Dziewczyna od wielu lat zakochana jest w nim i postanawia zrobić wszystko, by Igor zwrócił na nią uwagę.
Czy uda się zdobyć zaufanie i serce Igora? Czy gruby mur jakim otoczony jest chłopak da się przebić komukolwiek? Czy napięcie i pożądanie jakie narasta, gdy ta dwójka jest blisko siebie, da się zlekceważyć?
Pokochałam tą historię i mocno kibicowałam bohaterom, marząc by ten przystojniak pozwolił zabliźnić się ranom, przestał obawiać się tego, iż jest taki sam jak jego ojciec i zaznał prawdziwego szczęścia. Było kilka momentów w tej powieści, gdy moja twarz zalała się łzami, zwłaszcza zakończenie, które zaszokowało mnie ogromnie i nie mogę przestać o nim myśleć. Mam wielką nadzieję, że autorka zlituje się nad czytelnikami i napisze kontynuację tej historii.
Styl pani Aleksy jest rewelacyjny, przystępny i lekki, co pozwala na szybkie i przyjemne pochłanianie lektury. Postaci są genialnie wykreowane, takie prawdziwe i z charyzmą. Przedstawione przeżycia i problemy są jak z prawdziwego życia wzięte. Dosłownie odczuwałam to co gnębiło Igora, jego gniew, rozgoryczenie, lęki, poczucie winy. To straszne jak doświadczyło go życie. Ta lektura ukazuje, że wszystko można pokonać, tylko trzeba w siebie uwierzyć, dać szansę na uśmiech losu, nie odgradzając się od innych.
Uważam, że ta pozycja jest wartościową książką, którą naprawdę warto przeczytać. Intrygująca historia jest pełna zwrotów akcji, a świetne sceny zbliżeń rozpalają i wzniecają ogień. Nie sposób się nudzić podczas czytania, dlatego zachęcam was do sięgnięcia. Szczerze polecam!
Wydawnictwo: W.A.B.
Data wydania: 2022-03-09
Izabela Hebda
Nel, żyje w złotej klatce. Jej ojciec wymaga od niej bycia perfekcyjną córką w każdym calu. Uwikłany w niebezpieczne interesy próbuje wciągnąć dziewczynę...
Młoda kobieta, której życie nigdy nie oszczędzało, spotyka na swojej drodze mężczyznę, który w życiu ma wszystko na wyciągnięcie ręki.Ona...