Okładka książki - Ci, którzy zostali

Ci, którzy zostali

“Ten, kto wyrządza krzywdę, musi liczyć się z zemstą.”

W powieści “Ci, którzy zostali” Hanna Greń wplata wątki zbrodni, tajemnic i ludzkich żądz w rozbudowaną fabułę, która wciąga nas od pierwszych stron. Akcja toczy się w Bielsku-Białej, gdzie nadkomisarz Oskar Superson staje w obliczu serii zdarzeń, które wydają się pozornie niepowiązane. Zaginięcie dziewczynki, tragiczny wypadek motocyklistów, śmierć młodej kobiety i gangsterskie porachunki – każde z tych wydarzeń wymaga zdecydowanej interwencji policji. Jednak dochodzenia okazują się bardziej skomplikowane, niż mogłoby się wydawać. Konflikty interesów, kłamstwa i ukryte motywy prowadzą do eskalacji zła. Nadkomisarz Superson musi podjąć ryzykowną grę, a stawką są nie tylko jego kariera, ale także życie dziecka.

Fabuła jest rozbudowana, a liczne wątki splatają się w intrygujący sposób. Gang Gepardów, tajemnice rodzinne i zaskakujące zwroty akcji trzymają czytelnika w napięciu. Hanna Greń nas nie oszczędza i choć brakuje w tym kryminale krwawych scen, to emocji i akcji tu nie brakuje. Działania policji pod przykrywką, zaginięcie, gangsterskie intrygi – wszystko to sprawia, że siedzi się w napięciu i nie mogąc oderwać się od lektury.

Postacie są wyraziste, a ich decyzje mają realne konsekwencje. Nadkomisarz Superson staje przed trudnym wyborem, a my razem z nim analizujemy poszlaki i tropimy zaginioną dziewczynkę. W tle mamy gang Gepardów, który prowadzi atrakcyjne, ale ryzykowne i pełne adrenaliny życie.

“Ci, którzy zostali” to pełen tajemnic i zwrotów akcji kryminał z małomiasteczkowym klimatem. Jeśli lubicie niebanalne historie, a w nieco lżejszym wydaniu, to powieść Hanny Greń na pewno przypadnie Wam do gustu.

Dziękuję za zaufanie i egzemplarz do recenzji od wydawnictwa @czwartastronakryminalu, a Autorce za wyśmienitą lekturę (współpraca reklamowa) 🩷.

Informacje dodatkowe o Ci, którzy zostali :

Wydawnictwo: Czwarta Strona
Data wydania: 2024-04-24
Język oryginału: Polski
Dodał/a opinię: burgundowezycie

Tagi: zaginięcie

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Ci, którzy zostali

Kup książkę Ci, którzy zostali

Chodzi lisek koło drogi. Śmiertelne wyliczanki
Hanna Greń0
Okładka ksiązki - Chodzi lisek koło drogi. Śmiertelne wyliczanki

ŚMIERTELNE WYLICZANKI Kiedy do gry wkracza zespół bielskich policjantów, oznacza to, że zabawa się skończyła. W okolicach Bielska-Białej ktoś w niezwykle...

Gasnące światło
Hanna Greń0
Okładka ksiązki - Gasnące światło

Tego, kto przeszedł przez najgęstszy mrok, nie przerazi żadna ciemność. Była listopadowa noc, gdy dwóch mężczyzn włamało się do domu rodziny Butkiewiczów...