Okładka książki - Ciekawscy. Jurajska draka

Ciekawscy. Jurajska draka

„Ciekawscy. Jurajska draka” Michała Łuczyńskiego to niemała gratka, dla każdego fana Dinozaurów! Książka zabiera nas w niezapomnianą przygodę, w której z pewnością odkryjemy wiele ciekawostek, a dodatkowo będziemy się wyśmienicie bawić! Ja przyznam, że teoretycznie wiekowo już dawno przewyższam przeznaczenie książki, niemniej jednak podczas czytania bawiłam się świetnie! Zdecydowanie jest idealną propozycją dla każdego fana dinozaurów i myślę, że również okaże się świetna w przekonaniu fanów dinozaurów, że czytanie jest fajne!
Radek jest wielkim fanem ufo, natomiast Maciek to miłośnik dinozaurów. Dwoje trzynastolatków, którzy podczas zabawy znajdują tunel, który przenosi ich w czasie do czasów, o których ludzkość jedynie się uczy! Chłopcy przeżywają niezwykłe przygody, nie dość, że przychodzi im się mierzyć z napotkanymi przeciwnościami, to wszystko pod presją czasu, bo znalezienie drogi powrotnej może być bardzo skomplikowane! Podczas ich przygód spotykamy dinozaury u schyłku swego istnienia na naszej planecie, nadprzyrodzone zjawiska, poznajemy życiowe mądrości i dużo dowiadujemy się o otaczającym nas świecie, ale także napotykamy problemy życia codziennego, z którymi przychodzi w dzisiejszych czasach mierzyć się dorastającej młodzieży.
Myślę, że początkowy tom serii Ciekawscy, to wspaniały i zachęcający wstęp, po którym wszyscy będziemy wyczekiwać kolejnych z niecierpliwością. Przygody, które przychodzi nam przeżywać z bohaterami, wciągają nas w swój świat i pokazują, że podczas zabawy możemy się wiele nauczyć! Ja bardzo serdecznie polecam, bo czas spędzony z „Jurajską draką” dla mnie okazał się w punkt trafiony!

Informacje dodatkowe o Ciekawscy. Jurajska draka:

Wydawnictwo: Zielona Sowa
Data wydania: 2024-04-24
Dodał/a opinię: Małgorzata Styczeń

Tagi: Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 9 lat

Zobacz opinie o książce Ciekawscy. Jurajska draka

Kup książkę Ciekawscy. Jurajska draka

Anatol był znanym lokalnej społeczności pustelnikiem. Jego chata tkwiła w lesie nieopodal wsi, nie było w niej bieżącej wody ani prądu. Anatolowi jednak to nie przeszkadzało. Wiódł proste, szczęśliwe życie.

Maciek oparł dłoń na powalonej kłodzie i dziwnie się skrzywił. Pod ręką miał coś miękkiego i pokrytego szczeciniastymi włoskami.

Więcej cytatów z tej książki

Ciekawscy. W cieniu Annapurny
Michał Łuczyński0
Okładka ksiązki - Ciekawscy. W cieniu Annapurny

Czy jesteś gotów odkryć tajemnice ukryte w śniegu Himalajów? Maciek, Radek i ich rodzice wyruszają na wysokogórską wyprawę. Szybko okazuje się, że Himalaje...

Kroniki Flotlandów. Sierota, Jędza i Mag
Michał Łuczyński0
Okładka ksiązki - Kroniki Flotlandów. Sierota, Jędza i Mag

Yr Noren to czteroręki chłopiec, który całe życie spędził w sierocińcu dla ,,dziwusów", znosząc okrutne traktowanie i marząc o wolności. Gdy los rzuci...