Tytuł : Cień Przeszłości. Niebezpieczna miłość Tom III.
Autor : Weronika Tomala.
Wydawnictwo Love Book.
Data premiery : 24.04.2024r
#współpracareklamowa
#współpracabarterowa
#współpracarecenzencka
Opis książki :
Miłość, namiętność i tajemnice z przeszłości, które stawiają przyszłość pod znakiem zapytania
Mia Trovato ma dość życia w złotej klatce i ciągłego słuchania cudzych poleceń. Czara goryczy przelała się, kiedy jej brat Fabio – głowa mafijnej rodziny – rozbił nawet jej związek. By zrobić mu na złość, dziewczyna postanawia się uniezależnić i znajduje pracę w warsztacie samochodowym, gdzie poznaje przystojnego młodego mechanika, Damiano.
Parę szybko łączy uczucie, jednak nowe życie Mii nie może być tak proste. Damiano doskonale wie, kim jest rodzina Trovato, i nie chce mieć z jej członkami nic wspólnego.
Czy lojalność wobec najbliższych wygra z miłosną fascynacją?
"Jeśli naprawdę kogoś pokochałeś i wiesz, że nie możesz tej osobie dać prawdziwego szczęścia, dla jej dobra powinieneś odejść."
Mia Trovato żyje jak cień w swojej rodzinie, tyle że ta rodzina nie jest zwykłą rodziną tylko rodziną mafijną, gdzie czuje się osaczona. Po tym jak jej narzeczony Sebastiano ją zostawia postanawia odciąć się od rodziny i zacząć żyć zgodnie z własnym sumieniem. Zatrudnia się w warsztacie samochodowym, w którym pracuje Damiano Sorenttino. Gorący mechanik, który zawróci w głowie dziewczyny. Czy przeszłość i postępki jej brata zniszczą szczęście Mii?
Więc... Zaczęłam poznawać historię od końca i jestem bardzo ciekawa poprzednich tomów których nie czytałam. Koniecznie muszę nadrobić.
Ale to na co zwróciłam najbardziej uwagę jest to wątek porwania Mii i Damiano przez jej brata. Nadało to charakteru całej historii.
Emocje, pożądanie, porwanie, zemsta wszystko to zwiastuje świetny romans mafijny.
Książka jest napisana w dwóch perspektywach Mii i Damiano, więc mamy okazję poznać to co siedzi w głowach bohaterów.
Czy Mia odnajdzie szczęście u boku Damiano?
Czy mężczyzna odnajdzie się w rodzinie mafijnej?
Gorąco polecam 🔥
Dziękuję wydawnictwu i autorce za zaufanie i egzemplarz recenzencki.
#książkoweimpresje #ewelabook @ewelabook
Wydawnictwo: Pascal
Data wydania: 2024-04-24
booksitsmypassio
Cyniczny biznesmen i skromna kelnerka. Szansa na znajomość jak jeden na tysiąc. Szansa na miłość?... Kolejna powieść autorki Tam, gdzie diabeł mówi...
On jest dziedzicem rodzinnej fortuny. Ją zawsze wytykano palcami. Więź między tą dwójką nigdy nie powinna się wydarzyć... Lilianna wie, jak gorzka potrafi...