Debiuty literackie to znakomita okazja, by poznać młodych twórców i ich osobiste spojrzenie na świat.
Jest coś, co łączy Maję i Ewelinę – tajemnica sprzed lat. Wystarczy jedna decyzja, żeby doświadczyć na własnej skórze, że niektórym tragediom trudno jest zapobiec, a czasu nie da się cofnąć. Cienka jest granica między niebem a piekłem. Co się stanie, gdy zostanie przekroczona?
Za mną kolejny udany debiut autorski. Świeży talent literacki, który zachwyca czytelnika wartościową opowieścią, nietuzinkowym stylem i tematyką. Dla mnie to perełka, która skradła me serca swoją oryginalnością, zdolnością do ukazania wielowątkowej relacji między bohaterami. Tajemnice i dramaty codzienności, które na długo zostaną w pamięci.
Debiut, wydawałoby się, że to jak pierwsze kroki dziecka, niezdarne, chwiejne, niepewne, a jednak. Autorka pokazałam nam, że można zacząć od razu z wysokiego C z dużym zaangażowaniem i starannością od samego początku do nieprzewidywalnego, wręcz mocno zaskakującego końca. Mamy tu oryginalność i zdolność do poruszenia czytelnika, tematy natury ludzkiej, które poddawane są analizie poprzez tajemnicę.
„Cienka granica”@ aneta_palka_ mieszanka literacka, obyczajówka, romans i thriller psychologiczny.
Warto zainteresować się tym debiutem ukazującym jak cienka jest granica pomiędzy kłamstwem a prawdą. Bo w relacjach międzyludzkich gdzie szczerość graniczy z fałszem, granica ta jest trudna do uchwycenia.
Wydawnictwo: Lucky
Data wydania: 2025-07-21