Okładka książki - Cierń

Cierń

Tom 3 cyklu Robert Kreft

"Cierń" to trzecia część przygód komisarza Roberta Krefta, który  od lat zmaga się z demonami przeszłości. Autor przez wszystkie trzy części trzymał nas w napięciu i pozostawiał z pytaniami bez odpowiedzi. Czy w końcu poznamy prawdę ?

W mroźny styczniowy wieczór śledczy znajdują rozkopany dół z ludzkimi szczątkami, a kilka dni później na drugim końcu miasta młoda kobieta popełnia samobójstwo. Kreft będzie musiał zmierzyć się z tym, co dzieje się w Sosnowcu choć nie będzie to łatwe, bo wszystko ma związek z wcześniejszymi wydarzeniami oraz z przeszłością komisarza.

Coż to były za emocje. Ta książka to zdecydowanie najlepsze dzieło Przemysława Żarskiego. W trzeciej i zarazem ostatniej części dostajemy odpowiedzi na wszystkie pytania, które zadajemy sobie czytając "Ślad" i "Bliznę". Tutaj wszystko zaczyna łączyć się w jedną całość dlatego tak ważne jest czytanie tej serii chronologicznie.
Autor poraz kolejny nie zawiódł i zawarł w książce wszystko, co powienien zawierać dobry kryminał, mroczne tajemnice, zagadki, świetnie wykreowani bohaterowie i przede wszystkim zaskakujące zakończenie. Jednak trzeba wziąć pod uwagę, że nie zagadka kryminalna jest tutaj najważniejsza. Główny bohater zmaga się z przeszłością i traumą z dzieciństwa, przez całą serię śledzimy jegi smutną historię.
Na wielki plus zasługuje to, jak Przemysław Żarski z niezwykłą umiejętnością potrafi łączyć teraźniejszość z przeszłością. Mimo iż akcja nie pędzi, to nudą tu nie wieje, i książkę czyta się z ogromnym zaciekawieniem, to zasługa lekkiego pióra autora i doskonale dopracowanego języka.
Gratuluję talentu i czekam na kolejne książki!
Jeśli jeszcze nie czytaliście to czas najwyższy to zmienić. Polecam gorąco i zazdroszczę, że przygody Krefta jeszcze przed Wami!

Dziękuję bardzo za możliwość przeczytania książki @czwartastronakryminalu 🖤

Tagi: bóg

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Cierń

Kup książkę Cierń

Wiedziała, że potrzebuje czasu, by odzyskać spokój. Schudł, zmienił się, zdawał się nieobecny, wciąż roztrząsał zdarzenia ostatnich dni. Nie winiła go za to. Był o włos od wyjaśnienia tajemnicy śmierci matki, miał odpowiedź na wyciągnięcie ręki i został z niczym.

Czas wyrwać tkwiący w sercu cierń i zacząć żyć.

Więcej cytatów z tej książki

Blizna
Przemysław Żarski 0
Okładka ksiązki - Blizna

Po każdej traumie zostaje blizna… W noworoczny poranek w sypiącym się pomieszczeniu gospodarczym zespół śledczych odnajduje zwłoki młodej...

Ferment
Przemysław Żarski0
Okładka ksiązki - Ferment

Echa dawnych zbrodni nigdy nie milkną, a prawda nie zawsze przynosi ukojenie. Sosnowiec, koniec lat 90. Czas reform, zamykanych kopalń, buntu i młodzieńczych...