Okładka książki - Ciężarówką przez 9 miesięcy: Przewodnik po ciąży i okolicach

Ciężarówką przez 9 miesięcy: Przewodnik po ciąży i okolicach

Z uwagi, że to moja pierwsza ciąża, wiele niewiadomych i masa dobrych porad od wszystkich wokoło, gdzie każdy chciałby, aby kobiety spodziewające się dziecka robiły wszystko dokładnie tak jak robiły ich poprzedniczki. Obawy, czy aby na pewno wszystko robię dobrze oraz czy o niczym nie zapomniałam. Przyjaciółka poleciła mi właśnie tą książkę, która okazała się strzałem w dziesiątkę!
Kaz Cooke w książce opisuje przebieg każdego tygodnia, kolejno opowiadając jakie zmiany zachodzą w ciele kobiety spodziewającej się dziecka oraz przedstawia napotkane problemy i podsuwa swoje doświadczenie. Autorka wszystko opisuje z lekkim przymrużeniem oka. co sprawia że książkę czyta się bardzo przyjemnie, a jej rady nie są nam na siłę wciskane, a jedynie są to podpowiedzi z których możemy, ale nie musimy skorzystać.
"Ciężarówką przez dziewięć miesięcy" pomoże kobiecie przebrnąć przez okres ciąży oraz odpowie na wiele nurtujących w tym czasie wszystkie kobiety pytań. Książka zawiera również wiele podpowiedzi dotyczących zarówno przebiegu ciąży, jak również samego porodu, czy okresu po porodzie, gdzie również należy zmierzyć się z wieloma decyzjami, jak chociażby szczepienia dziecka, gdzie pierwsze są podawane już w ciągu 24 godzin po porodzie. Fajne w książce jest to, że nie kończy się na sali porodowej, gdzie na  świat przychodzi maleństwo i później każda mama staje się zdana sama na siebie, ale autorka ujęła również kilka tygodni po porodzie, gdzie tak naprawdę w realnym świecie uczymy się żyć z naszym nowo narodzonym maleństwem.
Książkę zdecydowanie polecam wszystkim kobietom, które spodziewają się dziecka, szczególnie tego pierwszego, gdyż jak wiadomo przy kolejnych każda mama jest już o wiele bogatsza we własne doświadczenia. Natomiast pierwszy poród wiąże się z wieloma znakami zapytań i wieloma historiami na temat porodów, które z pewnością każda kobieta słyszała.
Mi książka zdecydowanie pomogła i ułatwiła czas oczekiwania na dzidziusia. Wiele podpowiedziała, niejednokrotnie rozśmieszyła i co najważniejsze nakierowała na co i kiedy należy zwrócić uwagę.

Informacje dodatkowe o Ciężarówką przez 9 miesięcy: Przewodnik po ciąży i okolicach:

Wydawnictwo: Insignis
Data wydania: 2008-06-01
Kategoria: Poradniki
Tytuł oryginału: Up The Duff: The Real Guide to Pregnancy
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Beata Gontarczyk-Krampe
Dodał/a opinię: Małgorzata Styczeń

Zobacz opinie o książce Ciężarówką przez 9 miesięcy: Przewodnik po ciąży i okolicach

Kup książkę Ciężarówką przez 9 miesięcy: Przewodnik po ciąży i okolicach

Dzieciozmagania. Z maluchem przez pierwsze 5 lat
Kaz Cooke0
Okładka ksiązki - Dzieciozmagania. Z maluchem przez pierwsze 5 lat

Nowe, uaktualnione wydanie kultowego poradnika! No dobrze, urodziło ci się dziecko, i co teraz? Kaz Cooke podsunie ci mnóstwo przydatnych i rzetelnych...