Okładka książki - Cmentarz osobliwości

Cmentarz osobliwości

„Cmentarz osobliwości” Pauliny Hendel to kolejna intrygująca pozycja z gatunku polskiej fantastyki, która zdecydowanie zasługuje na uwagę.

Muszę przyznać, że przez długi czas miałam pewien dystans do twórczości polskich autorów, ale ostatnio coraz częściej przekonuję się, że niesłusznie. Paulina Hendel to dla mnie już znane nazwisko – i po raz kolejny udowadnia, że potrafi pisać na wysokim poziomie. Trzyma poziom, a „Cmentarz osobliwości” to kolejny dowód na to, że warto sięgać po jej książki.

Powieść od samego początku mnie zaintrygowała – oryginalny pomysł, wciągająca fabuła i dobrze oddany klimat sprawiają, że czyta się ją z dużą przyjemnością. Autorka ma lekki, przystępny styl, dzięki czemu historia po prostu „płynie”, a kolejne strony przewraca się z dużym zaangażowaniem.

Na uwagę zasługuje również świetna okładka – przyciągająca wzrok, klimatyczna i idealnie pasująca do treści. Widać, że zadbano o każdy szczegół, zarówno w warstwie literackiej, jak i wizualnej.

To bardzo udana fantastyka – nietuzinkowa, dopracowana i po prostu wciągająca. Na pewno sięgnę po kontynuację, bo czuję, że ta historia ma jeszcze wiele do zaoferowania.

Z czystym sumieniem polecam każdemu, kto szuka świeżej, polskiej fantastyki napisanej z pomysłem, lekkością i wyczuciem. 😊

Informacje dodatkowe o Cmentarz osobliwości :

Wydawnictwo: We need YA
Data wydania: 2023-09-06
Kategoria: Przygodowe
Dodał/a opinię: Roksana

Zobacz opinie o książce Cmentarz osobliwości

Kup książkę Cmentarz osobliwości

Strażnik
Paulina Hendel0
Okładka ksiązki - Strażnik

Ostatnie, co zapamiętał Hubert, to eksplozja szklanej piramidy pod Luwrem. Teraz budzi się w zatęchłym pomieszczeniu, ranny, ubrany w łachmany, w ekwipunku...

Tropiciel
Paulina Hendel0
Okładka ksiązki - Tropiciel

Hubert budzi się w Paryżu, jak gdyby tragiczna w skutkach wyprawa po księgę nigdy nie miała miejsca. Zagłada cywilizowanego świata jeszcze nie nastąpiła...