U Was też dziś tak leje i wieje ? Koszmarna pogoda za oknem, więc najlepiej zaszyć się w domu.
A dom, każdy dom skrywa w sobie tyle atrakcyjnych i ciekawych przedmiotów!
Każde z nas ma wyposażony dom i zwykle nie zwracamy uwagi na to co on w sobie ma, bo te elementy są dla nas standardem, czymś oczywistym. Jednak dla dzieci, szczególnie tych małych, odkrywających świat, każdy z tych przedmiotów, to wręcz skarby, niezwykle ciekawe, które trzeba odkrywać, poznawać.
Dzisiejsza premiera, książka od Wydawnictwa Nasza Księgarnia pt. "Dom. Co jest w środku? " to wyjątkowo ciekawie zaprezentowane wszystko co dom w sobie skrywa. Z pomocą Ani i Kazika, mali czytelnicy są w stanie poznać każde z pomieszczeń, dowiedzieć się co mogą tam znaleźć i przede wszystkim jak dane przedmioty wyglądają i się nazywają. Bo w każdym domu jest przecież coś innego. Są elementy, które ma każdy ale są też takie, które są zależne od naszych zainteresowań, zwyczajów, profesji. Tu wszystko dzieci mogą poznać.
Książka pokazuje jak nazywają się poszczególne pomieszczenia w domu i co w każdym z nich można odkryć. Czyli dla nas coś tak oczywistego, że często zapominamy, że dzieci z tą wiedzą się nie rodzą, muszą ją nabyć i ta pięknie ilustrowana książka im w tym pomoże.
Nasza Księgarnia wydaje swoje książki bardzo starannie. W tym przypadku nie jest inaczej i otrzymujemy tu książkę z kartonowymi stronami, wytrzymałą, taką której małe rączki nie zniszczą poznając zawartość. Starannie wykonane ilustracje nie są jaskrawe, pstrokate. Są w stonowanych barwach, które nie męczą oczu co wg mnie też jest dużą zaletą.
Moje dzieciaki są może już za duże na takie książki ale mam siostrzenicę, z myślą o której się do niej zgłaszałam i ... Gwarantuję, że ta książka wciągnie i niezmiernie zaciekawi dzieci w wieku 3-5 lat.
Polecam serdecznie i dziękuję za egzemplarz do recenzji 💚
Wydawnictwo: Nasza Księgarnia
Data wydania: 2024-01-24