Okładka książki - Córka z Werony

Córka z Werony

Tytuł: Córka z Werony. Daughter of Montague. Tom I.

Autor: Christina Dodd

Wydawnictwo Skarpa Warszawska

Data premiery: 12.02.2025r

#współpracareklamowa

#współpracabarterowa

#współpracarecenzencka

"Kobiecość nie jest skomplikowana. Każda kobieta jest wielowymiarowa sama w sobie. Podobnie jak każdy mężczyzna."

Q: Czytaliście "Romeo i Julia"?

A gdyby tak ich historia potoczyła się inaczej? 🤔

"Mam na imię Rosie, Rosalina, kiedy sobie nagrabię, i jestem córką Romea i Julii. Tak, tego Romea i tej Julii. Nie, nie umarli w grobowcu. Przygotujcie się na skrót wydarzeń i niczym się nie martwcie. To ciekawa historia i nieraz zapytacie: O Boże, chyba sobie żartujesz?"

Historia, która wciąga od pierwszej strony.

Rosalina, najstarsza z rodzeństwa w dodatku stara panna i dziewica.

Amantów na męża nie brakuje, ale los nie sprzyja dziewczynie, gdyś każdy z kandydatów odnajduje miłość swojego życia zaraz po zaręczynach. Ostatni z nich jednak podnosi poprzeczkę, gdyż na przyjęciu zaręczynowym, ktoś wbija mu sztylet w pierś.

Rosalina, jako narzeczona staje się główną podejrzaną. Dziewczyna na własną rękę postanawia oczyścić swoje imię i znaleźć mordercę.

Czy uda jej się dowieść swojej niewinności?

Intrygująca i zaskakująca historia z ciętym językiem i dreszczykiem emocji, które zawładną zmysłami czytelnika i wciągną w fabułę i rozgrywającą się akcją. Lekkie pióro autorki i świetnie wykreowani bohaterowie to podstawa tej historii.

Gorąco polecam.

Dziękuję wydawnictwu za zaufanie i egzemplarz recenzencki.

#książkoweimpresje #polskiebookstagramy #bookstagrampl

Kup książkę Córka z Werony

Uciekająca księżniczka
Christina Dodd 0
Okładka ksiązki - Uciekająca księżniczka

Evangelina Scoffield jako młoda osierocona dziewczyna została przygarnięta przez ekscentryczną zamożną kobietę. Po latach jej opiekunka zniknęła bez śladu...

Zapach ciemności
Christina Dodd0
Okładka ksiązki - Zapach ciemności

Tysiąc lat temu wojownik przemierzający rosyjskie stepy ubił interes z diabłem. W zamian za zdolność do przemiany w dzikie zwierzę. Konstantine zaprzedał...