Z pozoru identyczne.
A jednak różniące się jak ogień i woda.
Zamieniały się rolami i nie zostały przyłapane.
Jednak z tej nic nie znaczącej zamiany wyszło nie lada zamieszanie. Historia pomyłek, wpadek i niedopowiedzeń.
Hortensja. Młodsza z bliźniaczek. Zadziorna i nie przejmująca się konwenansami. Tarapaty to jej drugie imię.
Bierze od życia to czego pragnie. Jest kobietą, ale nie przeszkadza jej to w otwieraniu zamków, czy walce wręcz.
Miała się nie zakochać, ale to jej się nie udało.
Mistrzyni ciętej riposty.
Potrafiła zażartowac nawet w sytuacjach ekstremalnie trudnych i zagrażających życiu.
Igrała z ogniem i sama była żywiołem.
Podejmowała ryzyko i nie żałowała swoich decyzji.
Przygoda to było coś, czego pragnęła.
Hiacynta. Bliźniaczka bardziej nieśmiała i zrównoważona. Aby udaremnić swoje zamążpójście, miała zniechęcić do siebie przyszłego męża.
Czy z pomocą siostry uda się ten plan? A może wyniknie z niego tylko więcej kłopotów?
Ach, co to była za przygoda! Niesamowita, tajemnicza, zaskakująca i pełna emocji.
Autorka zabiera nas w świat arystokratycznych konwenansów, angielskich i polskich zwyczajów. XIX wieczna Kornwalia to urokliwe miejsce, podobnie jak polska Biebrza.
Zagłębimy się w perypetie 2 sióstr, których nie sposób, nie polubić. Przeżyjemy niesamowicie, ciekawe i niecodzienne przygody.
Zawiadiackie dialogi, z pazurem, dodatkiem humoru i flirtu.
Uwielbiam ten IX wieczny klimat. Sposób uwodzenia, flirtowania, niedostępności.
Hortensja trafia do mojej top listy tego roku.
Wydawnictwo: Szara Godzina
Data wydania: 2024-06-10
anatomiaemocji
Rok 1818. Młoda szlachcianka Hanna Królikiewicz, z powodu odrzucenia zalotów kolejnego konkurenta, zostaje zamknięta przez rodziców w panieńskim pokoju...
Jesień 1823 roku. Izabela Wieczorek, podopieczna wicehrabiego Giełczyńskiego, właściciela dworu nad Biebrzą, pragnie wyjść za mąż. Choć na arystokratycznych...