Okładka książki - Córki botanika (#1).  Bliźniaczki. Hortensja

Córki botanika (#1). Bliźniaczki. Hortensja

Z pozoru identyczne.
A jednak różniące się jak ogień i woda.
Zamieniały się rolami i nie zostały przyłapane.
Jednak z tej nic nie znaczącej zamiany wyszło nie lada zamieszanie. Historia pomyłek, wpadek i niedopowiedzeń.

Hortensja. Młodsza z bliźniaczek. Zadziorna i nie przejmująca się konwenansami. Tarapaty to jej drugie imię.
Bierze od życia to czego pragnie. Jest kobietą, ale nie przeszkadza jej to w otwieraniu zamków, czy walce wręcz.
Miała się nie zakochać, ale to jej się nie udało.

Mistrzyni ciętej riposty.
Potrafiła zażartowac nawet w sytuacjach ekstremalnie trudnych i zagrażających życiu.
Igrała z ogniem i sama była żywiołem.
Podejmowała ryzyko i nie żałowała swoich decyzji.
Przygoda to było coś, czego pragnęła.

Hiacynta. Bliźniaczka bardziej nieśmiała i zrównoważona. Aby udaremnić swoje zamążpójście, miała zniechęcić do siebie przyszłego męża.
Czy z pomocą siostry uda się ten plan? A może wyniknie z niego tylko więcej kłopotów?

Ach, co to była za przygoda! Niesamowita, tajemnicza, zaskakująca i pełna emocji.

Autorka zabiera nas w świat arystokratycznych konwenansów, angielskich i polskich zwyczajów. XIX wieczna Kornwalia to urokliwe miejsce, podobnie jak polska Biebrza.

Zagłębimy się w perypetie 2 sióstr, których nie sposób, nie polubić. Przeżyjemy niesamowicie, ciekawe i niecodzienne przygody.
Zawiadiackie dialogi, z pazurem, dodatkiem humoru i flirtu.
Uwielbiam ten IX wieczny klimat. Sposób uwodzenia, flirtowania, niedostępności.

Hortensja trafia do mojej top listy tego roku.

Informacje dodatkowe o Córki botanika (#1). Bliźniaczki. Hortensja:

Kup książkę Córki botanika (#1). Bliźniaczki. Hortensja

Zbuntowana szlachcianka
Urszula Gajdowska 0
Okładka ksiązki - Zbuntowana szlachcianka

Rok 1818. Młoda szlachcianka Hanna Królikiewicz, z powodu odrzucenia zalotów kolejnego konkurenta, zostaje zamknięta przez rodziców w panieńskim pokoju...

Zaginione klejnoty
Urszula Gajdowska0
Okładka ksiązki -  Zaginione klejnoty

Jesień 1823 roku. Izabela Wieczorek, podopieczna wicehrabiego Giełczyńskiego, właściciela dworu nad Biebrzą, pragnie wyjść za mąż. Choć na arystokratycznych...