Okładka książki - Coś więcej niż dotyk

Coś więcej niż dotyk

Życie piętnastoletniej Moniki trudno zaliczyć do udanych, zwłaszcza wówczas, kiedy dowiaduje się o tym, co przez lata skrywali jej bliscy. Rodzinne tajemnice nigdy nie miały ujrzeć światła dziennego. … jedno wydarzenie doprowadziło do tego, co najgorsze. Jedna z najbliższych jej osób postanowiła zmienić życie dziewczyny w prawdziwe piekło. Piekło, które rozpętał niewinny dotyk. Czy skrywane tajemnice mogą okazać się dla niej seksualną pułapką? Ucieczka czy dążenie do prawdy? Jaką drogę wybierze Monika?

To była trudna książka. Nie wiedziałam, czego się po niej mogę spodziewać, ale na pewno nie spodziewałam się aż takich emocji. Autorka porusza bardzo trudne i ważne tematy, mówi o rzeczach, o których zazwyczaj mówić nie chcemy. Mam jednak mieszane uczucia co do odbioru tej książki.

Fabuła od pierwszych stron pochłania i zaciekawia, a samą książkę czyta się szybko. Jest napisana prostym językiem, co znacznie ułatwia odbiór. Autorka w moim odczuciu dobrze i spójnie przedstawiła całą historię, a wszystko wydaje się w niej realistyczne. Nie udało mi się polubić żadnych bohaterów tej powieści, co raczej rzadko się zdarza. Nie raz ich zachowanie powodowało moją złość, czy wręcz irytację. Nie rozumiałam ich, ani ich zachowania. Nie zaskoczyło mnie też zakończenie, od połowy książki miałam podejrzenia, które się sprawdziły.

Ogromne brawa i gratulacje dla Agnieszki Cyrus za poruszenie spraw tak ważnych społecznie: molestowanie, przemoc, depresja i kłamstwa. Potrzebujemy takich książek. Potrzebujemy mówić o tych wszystkich rzeczach, aby być na nie uważnym w codziennym życiu. Dziękuję za to!

Informacje dodatkowe o Coś więcej niż dotyk:

Wydawnictwo: Novae Res
Data wydania: 2021-01-25
ISBN: 9788382191516
Dodał/a opinię: martyska_reads

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Coś więcej niż dotyk

Kup książkę Coś więcej niż dotyk