Okładka książki - Cress

Cress

Inne wydania:

"Cress" to trzecia część Sagi Księżycowej, w której Cinder, Scarlet, Wilk i Kapitan Thorne chcą posadzić na tronie Księżyca jego pracowitą księżniczkę. Cress, lunarska skorupa staje się ich nadzieją. Tak samo jak Roszpunka bohaterka jest zamknięta od siedmiu lat w satelicie niczym w wieży. Dzięki czemu Cress stała się świetnym hakerem. Niestety jest zmuszana do pracy dla Królowej Levany i musi odnaleźć Cinder za wszelką cenę. A więc Cress nie czeka na ratunek tylko sama go znajduje. Na bieżąco śledzi losy poszukiwanych bohaterów. Niestety kiedy udaje jej się nawiązać kontakt i poprosić o pomoc nic nie idzie tak jak powinno. Przed piątką bohaterów stoi nie lada wyzwanie. Czy mu podołają?

Marissa Meyer pisze przyjemnym stylem pisania, który pokochałam od pierwszej części tej wspaniałej sagi. Jestem po prostu zauroczona nie tylko tą częścią , ale również poprzednimi. Urokowi tej powieści zdecydowanie dodają przepiękne okładki.

Powieść należy do gatunku fantastyki. Ma niecałe pięćset pięćdziesiąt stron, więc można być pewnym, że w tej książce nie ma ani czasu na nudę ani nie skończy się zbyt szybko.

Z niecierpliwością czekam, aż wreszcie będę mogła przeczytać "Winter" zdecydowanie za długo czekałam na "Cress".

Uwielbiam tą sagę. Naprawdę. Jesten po prostu zakochana w całej serii i mam nadzieję że " Winter " ukaże się szybko.

A więc polecam tę powieść każdemu miłośnikowi fantasy czy nawet baśni. Bo bądź co bądź jest ona opierana właśnie na baśniach. W każdej z części ewidentnie widać podobienstwo do tak dobrze znanych nam baśni jakimi są Kopciuszek, Czerwony Kapturek i oczywiście Roszpunka.

Uważam, że nie można było lepiej napisać tej powieści. Po prostu cudowna. Strasznie łatwo jest zatopić się w świecie Cinder, Scarlet i Cress.

Powieść jest pełna akcji i niespodziewanych zwrotów akcji. Także uważam że nikomu się nie będzie nudziło przy tej cudownej książce.

Trafiłam na całą serię przypadkowo i ani odrobinę nie żałuję.

Informacje dodatkowe o Cress:

Data wydania: 2014-02-04
Tytuł oryginału: Cress (The Lunar Chronicles #3)
Język oryginału: angielski
Dodał/a opinię: Roksana

Zobacz opinie o książce Cress

Kup książkę Cress

Fairest
Marissa Meyer0
Okładka ksiązki - Fairest

ODKRYJ PRZESZŁOŚĆ NAJOKRUTNIEJSZEJ KRÓLOWEJ W GALAKTYCE LUSTERECZKO, POWIEDZ PRZECIE, KTO JEST NAJPIĘKNIEJSZY NA ŚWIECIE? POZNAJ HISTORIĘ, KTÓRA ZMIENIA...

Winter
Marissa Meyer0
Okładka ksiązki - Winter

Princess Winter is admired by the Lunar people for her grace and kindness, and despite the scars that mark her face, her beauty is said to be even more...