„Teraz już rozumiała, dlaczego mówią na niego Czarny Diabeł. Tkwiło w nim coś grzesznego, ciemnego i nieodgadnionego. Był jak zagadka, której nikt nigdy nie zdołał rozwiązać".
Sara od dzieciństwa miała niezbyt łatwe życie, zdana na łaskę brutalnego kuzyna. Dziewczyna jest poniekąd zależna od niego. W dniu, w którym dowiaduje się, że kuzyn ma wobec niej plany matrymonialne, postanawia działać. W tym celu potrzebuję pomocy Marcusa. Mężczyzna prowadzi ekskluzywny klub i uczy samoobrony mężczyzn. Jako zawodowy pięściarz ma w tym duże doświadczenie.
Pod wpływem dziwnego impulsu Marcus zgadza się uczyć Sarę podstawowych chwytów. Czemu się zgodził? Złamał swoje zasady, tylko w jakim celu?
Autorka po raz kolejny wykreowała bohaterów, którzy od pierwszej chwili skradli moje serce. Ich dialogi i wzajemne docinki sprawiały, że książkę czytało mi się ekspresowo. Nie mogłam się oderwać, tak mnie, zaciekawiło.
"- Och, przepraszam, chyba znowu powiedziałam, że jest pan stary.
- Pod tym płaszczykiem niewinności jesteś prawdziwą wiedźmą, Saro".
Motyw uczennicy i nauczyciela oraz dużej różnicy wieku idealnie wpasował się w moje czytelnicze klimaty. A w wykonaniu Melisy wyszła prawdziwa perełka.
Marcus to potężny, trzymający się zasad i sprawiedliwy mężczyzna. Potrafi się obronić, czego chcieć więcej. Do tego majętny i wzbudzający szacunek swoją osobą. Taki kandydat na męża to czysty skarb.
A Sara też potrafiła dopiąć swego, pojętna z niej uczennica. Doskonale odnalazła się również w roli uwodzicielki. Podjęła rękawice rzucona przez samego Diabła. I nawet nieźle sobie radziła.
To już trzecią część cyklu „Co za para” a ja z każdą kolejną coraz bardziej zakochuje się w postaciach. Myślałam, że po Księciu już nikogo tak nie polubię. A tu proszę niespodzianka, okazuje się, że Marcus jeszcze bardziej przypadł mi do gustu. Po prostu mnie oczarował. W końcu to jest Diabeł, więc nie ma co się dziwić.
Książki autorki są uzależniające, przeczytasz jedną i już nie możesz doczekać się kolejnych. Z niecierpliwością czekam na kolejną parę. Ciekawe czym jeszcze pisarka nas zaskoczy.
A Wam gorąco polecam nadrobić poprzednie pary.
Data wydania: 2023-07-12
Tytuł oryginału: Cygański Diabeł
Anitka_170
Książę Evan de Clare uchodzi w towarzystwie za potwora, który doprowadził do śmierci swoją żonę. Mroczny, szorstki i nieprzystępny sieje postrach nawet...
Poppy Hart, młoda dziewczyna o wyglądzie niewinnego aniołka, ma niezwykłą zdolność do opróżniania ludzkich kieszeni. Chcąc zrobić pożytek ze swego talentu...