Cynamonowe gwiazdy" to moje kolejne spotkanie z twórczością autorki. Bardzo lubię poczucie humoru zawarte w jej książkach, wiedzę na tematy o których pisze, niebanalnych bohaterów i świetnie wymyślone historie.
Tym razem autorka zaprasza nas na słodko-gorzką, przyprawioną humorem opowieść o relacjach, które zwykle są skomplikowane, wyborach, które nigdy nie są łatwe i marzeniach za którymi warto biec.
Dominika Cynamon staje przed szansą zrealizowania swojego największego marzenia pisarskiego oraz wyjazdu na kurs mający jej to ułatwić.
Pech sprawia, że właśnie zwolniła się z pracy, a cena kursu przeliczana jest w euro i to jego dużej ilości.
Z pomocą przychodzi babcia, która kryje więcej tajemnic niż wnuczce mogłoby się zdawać.
Nieoczekiwanie Dominika musi wrócić do Polski by stawić czoło ciężko chorej babci i matce, która nagle pojawia się w jej życiu.
Czy Dominice uda sie spełnić swoje największe marzenie?
Jaką tajemnicę skrywają najbliżsi?
Czy Dominika będzie miała z kim dzielić się cynamonowym ciasteczkiem?
"Cynamonowe gwiazdy" to historia, która może być o każdej znać. To opowieść o miłości, o smutku, o stracie, o marzeniach, o potrzebie bycia kochanym, o tajemnicach i o gwiazdach
Prawdziwą historię tytułu odkryjecie czytając książkę i będzie to niezwykle miłe doznanie.
Poznałam trzy wyjątkowe silne kobiety, którym wiatr wiał w oczy każdego dnia, a one mimo tego nie poddały się i walczyły o siebie.
To historia pełna emocji w, której nie brakuje ciętych dialogów i humoru sytuacyjnego z którego znana jest autorka.
Spełniajmy swoje marzenia, nawet te malutkie.
Data wydania: 2022-09-28
Lukasz Turków
A gdyby tak rzucić wszystko i wyjechać... na Kurpiowszczyznę? Małgorzata Starosta, autorka komedii kryminalnych, postanawia odwiedzić ukochany skansen...
Kto się czubi, ten się… morduje? Agata Śródka, niepokorna restauratorka-celebrytka po raz kolejny wikła się w kryminalną aferę, tym razem jednak...