Zora, jest młodą czarownicą, która mieszka z babcią. Ponieważ stały się różne rzeczy, niektóre niezbyt bezpieczne, musiały szukać jakiegoś schronienia. Znalazły go w Paryżu. Dziewczynka nadal kontynuuje naukę magii, a jednocześnie chodzi do normalnej szkoły. Niestety staje się coś strasznego. Jej towarzysz, a nawet śmiało, można go nazwać przyjacielem, czyli kruk Edgar znika. Zora, nie zamierza siedzieć bezczynnie, pragnie go odnaleźć. Czy jej się to uda? Czy będzie bezpieczna? Kto i dlaczego porwał kruka? Co jeszcze się stanie?
Poprzednie tomy zdecydowanie nam przypadły do gustu i z niecierpliwością czekaliśmy na kolejne. Oczekiwania były niemałe i ani trochę się nie zawiedliśmy. Historia była ciekawa, wciągająca, momentami zabawna, momentami wzruszająca, a momentami tajemnicza, wzbudzająca nutkę strachu (nie jakąś dużą, bardziej bym stwierdziła, że niewielką).
Główna bohaterka jest postacią ciekawą, dającą się lubić, mającą ciekawe pomysły, pomocną.
Wizualnie komiks jest naprawdę ładny. Ilustracje przyciągają wzrok i zachęcają do poznania treści.
Komiks posiada twardą, solidną okładkę, dzięki której nie zniszczy się szybko.
„Czarownica Zora. Podziemny świat. Tom 4” to świetny komiks, po który warto sięgnąć. Ze swojej strony polecam.
Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA
Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: 2025-04-09
Kategoria: Komiksy
Tytuł oryginału: Les Sortilges de Zora - Tome 04: Le Monde de dessous
Anna Kaczor
Kolorowe ciastolinowe figurki Play-Doh pomogą w poznaniu podstawowych wyrazów, które twoje dziecko przyswaja w pierwszych latach swojego życia. Seria...
Album prezentuje najwybitniejsze obrazy malarstwa polskiego od najwcześniejszych przykładów aż po współczesność. Mimo że publikacja ma charakter...