Okładka książki - Czego uczą nas zwierzęta?. Jak domowi terapeuci pomagają nam pozbyć się ograniczeń i stać się lepszymi ludźm

Dziś opowiem Wam trochę o książce "Czego uczą nas zwierzęta?" Danielle MacKinnon (dziękuję @wydawnictwo.kobiece za egzemplarz recenzyjny!)

Macie zwierzęta w domu?

Potraficie z nimi rozmawiać? Albo Was denerwują? :D

Na zdjęciu jest jedna z moich dwóch kotek - Kiara. Zrobić zdjęcie moim kotom graniczy z cudem...zatem to jest jakie jest🙈 Jak robię zdjęcia książkom to potrafią mi wchodzić przed obiektyw, ale żeby zrobić jakieś zdjęcie im...zapomnij🙈
Także poznajcie księżniczkę Kiarę😻

"Zwierzęta posiadają nie tylko zdolność zrozumienia pełnego zakresu ludzkich emocji, ale też doświadczenia pełnego wachlarzu własnych - równie głębokich i burzliwych jak nasze. Tak dobrze przeczytałeś. Zwierzęta odczuwają takie same emocje jak ludzie..."

Książka, którą miałam możliwość przeczytać jest świetna!

Autorka ukazuje w niej swoja pracę z różnymi zwierzętami. Zaczynając od chomika a kończąc na delfinie. Dowiedziałam się wielu ciekawych faktów z życia zwierząt... A najważniejsze to chyba jak do nich podchodzić ;) Zwierzęta potrafią bardzo dobrze wyczuć nasze samopoczucie. Muszę się z tym zgodzić, bo gdy mam gorszy dzień to moje koty wtedy przychodzą obok mnie i dotrzymują mi towarzystwa😁

Poza tym zwierzęta działają na ludzi TERAPEUTYCZNIE.

Odpowiednia komunikacja z Waszym czworonogiem może przynieść takie same korzyści jak praca z psychologiem czy mentorem.

Jak tego wszystkiego dokonać?

Odpowiedzi znajdziecie w książce. Są w niej opisane wszystkie kroki pracy ze swoim pupilem:)

Książka jest naprawdę bardzo wartościowa!

Uważam, że powinien przeczytać ją każdy kto kocha zwierzęta i chce je jeszcze bardziej zrozumieć ;)

Na końcu znajdziecie różne zwierzęta i opisy tego czego możecie się od NICH nauczyć.

Z czystym sumieniem polecam! :)

Informacje dodatkowe o Czego uczą nas zwierzęta?. Jak domowi terapeuci pomagają nam pozbyć się ograniczeń i stać się lepszymi ludźm:

Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2020-11-25
Kategoria: Hobby
Tytuł oryginału: Animal Lessons: Discovering Your Spiritual Connection with Animals
Dodał/a opinię: Aneta Binkowska

Tagi: Publikacje popularne - przyroda bóg

Zobacz opinie o książce Czego uczą nas zwierzęta?. Jak domowi terapeuci pomagają nam pozbyć się ograniczeń i stać się lepszymi ludźm

Kup książkę Czego uczą nas zwierzęta?. Jak domowi terapeuci pomagają nam pozbyć się ograniczeń i stać się lepszymi ludźm