Okładka książki - Czy chcesz o tym porozmawiać

Czy chcesz o tym porozmawiać

Inne wydania:

💙„Czy chcesz o tym porozmawiać?” to książka,która zabiera czytelnika do gabinetu terapeuty, pokazując ich pracę,cierpliwość i okazaną pomoc. Wraz z tym uświadamiamy sobie,że dopiero gdy pacjent będzie chciał pomocy,to ją otrzyma. Musi zrozumieć swoje błędy,aby zrobić krok naprzód. Często terapeuta musi wykazać się intelektem,by zrozumieć swego pacjenta.Czasami cisza i brak słów stają się złotym środkiem,aby wynieść cenną lekcję ze spotkań.

💙Autorka pokazuje swoją trudną drogę do „wyzdrowienia”. Ciekawostki z jej przeszłości,podejmowanych decyzji-tych zawodowych i prywatnych doprowadziły do sytuacji w których jej świat się zawalił.Każda jej myśl oraz bunt na świat przybliża ją do tego, by wyzdrowieć i zaakceptować.

💙Mamy jedyną okazję,by poznać tajniki pracy terapeuty,których tajemnica zawodowa zabrania ujawnienia sekretów pacjentów.Czytając o ich działaniach można śmiało powiedzieć,że wymaga to dużego skupienia i zrozumienia problemów z którymi przyszli pacjenci.

💙Książka nie tylko uczy,ale również inspiruje do tego,by nie oceniać człowieka przy pierwszym spotkaniu.Trzeba go dokładnie poznać,aby go zrozumieć i dać radę.Jest mądrą książką o problemach pacjentów w czasie wizyt u terapeuty,ale również pokazuje słabość ludzi.Każdy człowiek je ma-nieważne na status społeczny,materialny czy wiekowy.

💙Jestem pod ogromnym wrażeniem tej książki,która motywuje do tego,by prosić o pomoc.Polecam📖

Informacje dodatkowe o Czy chcesz o tym porozmawiać:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2025-05-07
Kategoria: Poradniki
Dodał/a opinię: Barbara Dębska

Tagi: Samodzielne rozwiązywanie problemów i rozwój osobisty

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Czy chcesz o tym porozmawiać

Kup książkę Czy chcesz o tym porozmawiać

Czy chcesz o tym porozmawiać?
Lori Gottlieb0
Okładka ksiązki - Czy chcesz o tym porozmawiać?

Terapia oczami terapeutki i jej terapeuty. BESTSELLER NEW YORK TIMESA. Przezabawna, prowokująca do myślenia, zaskakująca książka odsłaniająca kulisy...