Splot niezwykłych zdarzeń, małe i wielkie marzenia, siła wyobraźni- i życie zmienia się w musical!
Agnieszka- młoda mama i żona Huberta, mężczyzny, który więcej czasu spędza z własną matką niż z żoną i córeczką.
Blanka- nie ma szczęścia w miłości. Jest trzydziestoletnią singielką, pracuje w agencji reklamowej i żyje chwilą skupiając się wyłącznie na sobie i swoich potrzebach.
Celina- żona Zbyszka i matka siedemnastoletniej Karoliny. Od jakiegoś czasu w jej małżeństwie się nie układa, ma wrażenie, że mąż jej nie zauważa I nie docenia tego, co robi dla niego Celina. Do tego wszystkiego dochodzą jeszcze problemy z dorastającą córką.
Pierwszy raz spotkałam się z książką napisana w formie musicalu i przyznam szczerze, że czytało mi się ją bardzo dobrze. Historia trzech kobiet mieszkających w jednym bloku wciągnęła mnie od pierwszych stron. Z ogromnym zaciekawieniem śledziłam losy kobiet, jakże różnych od siebie, a jednocześnie mających ze sobą wiele wspólnego. Gratuluję autorce pomysłu, połączenie powieści z musicalem wyszło rewelacyjnie. Każda z bohaterek znalazła miejsce w moim sercu, szczerze je polubiłam i kibicowałam ze wszystkich sił, aby to o czym marzyły się spełniło. "Czy to się dzieje naprawdę" to przyjemna, emocjonująca i pełna humoru powieść, którą polecam całym sercem.
Wydawnictwo: Wielka Litera
Data wydania: 2021-11-10
Ilona Wolińska
Czym jest sen? To fascynująca przygoda! Tylko w nim można fruwać wysoko nad dachami albo drzewami, pływać na statku piratów lub lądować na nieodkrytej...
Świąteczno-noworoczne cuda czasem się zdarzają. Ale niektórym trzeba pomóc Rozgrzewająca serce opowieść o mieszkańcach pewnej kamienicy, ich bliskich...