Okładka książki - Degustator

Degustator

Z Marcinem Walczakiem los mnie zetknął całkiem przypadkiem Ale dzięki temu miałam możliwość przeczytania jego książki. A o czym ona jest? O tym, że czasem pogoń za pieniędzmi może mieć bardzo krwawe oblicze.

Historia rozpoczyna się od znalezienia w kościele zwłok młodej kobiety, która została bardzo brutalnie potraktowana przez swojego oprawcę. Kobietę bowiem oskórowano. Śledztwo prowadzi prokurator Artur Metz. To nie będzie dla niego prosta sprawa, bo każdy kolejny ślad prowadzi Metza do kolejnej niewiadomej. Wygląda to tak, jakby otwierając jedno pudełko, w środku znajdował drugie, oczywiście zamknięte. Ciężka sprawa, która w końcu zaczyna ukazywać prawdę. Prawdę, która okaże się bardzo brutalna i krwawa, a wszystko tak naprawdę kręci się wokół pieniędzy i zemsty. Pytanie brzmi czy wszyscy zamieszani w tą zbrodnię będą chcieli, żeby prawda wyszła na jaw?

W końcu udało mi się przeczytać ,,Degustatora" dziękuję Marcinowi za cierpliwość, ale ostatnio dużo się u mnie dzieje i cierpię na chroniczny brak czasu.

Wracając do naszej lektury. Książka nie jest zła, jest dobra, ale wg mnie strasznie zagmatwana. Czytając ją momentami gubiłam się, musiałam się zastanawiać nad tym kto jest kim. Ostatecznie wszystkie te z pozoru różne wątki połączyły się tworząc spójną całość. Zakończenie mnie zaskoczyło, ani przez chwilę nie pomyślałam, że to może się tak skończyć.

Mottem przewodnim książki jest życiodajna krew. Wszystko w tej książce kręci się wokół niej. Ona lała się strumieniami, tak jak lubię w tego typu gatunkach

Kończąc polecam Wam tą książkę. Bo choć dla mnie pewne rzeczy były nie tak jak powinny, to jednak ogólnie książka nie robi złego wrażenia. Jest dobra. Teraz nie pozostaje mi nic innego jak czekać na drugą książkę Marcina ,,Wiedźma", która ukaże się już za miesiąc. Czekacie ze mną?

Dziękuję Marcinowi i Mateuszowi za egzemplarz do recenzji

Kup książkę Degustator

Wiedźma
Marcin Walczak0
Okładka ksiązki - Wiedźma

Po serii brutalnych morderstw, na mieszkańców Ostrzeszowa i okolic pada blady strach. Nieznany sprawca dokonuje egzekucji, posługując się wymyślnymi metodami...

Klucz
Marcin Walczak0
Okładka ksiązki - Klucz

Spokojna sierpniowa noc w Ostrowie Wielkopolskim zamienia się w koszmar, kiedy na oczach policjantów z wieży wypada młoda dziewczyna. Tajemnicza smierć...