Okładka książki - Demony sukcesu

Demony sukcesu

Tom 1 cyklu Pokusa

“Demony sukcesu. Pokusa“

" Każdy z nas jest aktorem w spektaklu życia, ale dało nam ono jedną możliwość, niekiedy sami możemy dobierać do niego aktorów."

Demony sukcesu to książka specyficzna. Krótka ale dzieje się w niej sporo. Taka nowela o życiu aktorów, licznych wadach tego zawodu, o których głośno się nie mówi .

"...hejt, samotność , sztuczne uśmiechy w blasku fleszy. Tak naprawdę każdy ma nas za ludzi, którzy opływają w złoto i pochwały, ale rzeczywistość jest inna. Większość z nas zmaga się z depresjami, używkami, a wszystko to powoduje presja otoczenia i często bezsilność wobec ludzi żądnych ciągłych sensacji o nas."

W sumie ten cytat tyczy się wszystkich celebrytów. Kto z nas nie wchodzi na portale typu Pudelek? Nawet w sumie nie trzeba bo na Ig czy FB zawsze jakieś smaczki z życia gwiazd się znajdą. Ile w nich prawdy ? Zwykle niewiele.

Jedno zajście, zdjęcie, zdanie wyrwane z kontekstu i afera gotowa. Nie ważne, że może to zniszczyć karierę, psychikę czy życie danej osoby, byle było o czym pisać, byle było głośno.

Niektórym gwiazdom typu Majki o to chodzi. Nie ważne jak gadają byle gadali. Ale taki Piotr - świeżak w tym świecie sławy, początkowo cieszy się, że trafił szybko na osoby, które chcą go zrobić gwiazdą. Jednak szybko zaczyna dostrzegać jaki ten świat jest brudny i nikczemny.

Książkę czyta się bardzo szybko, zajęła mi niecałe popołudnie. W sumie nie porwała niesamowicie jednak też nie wynudziła. Jest dość realistyczna, obnaża brudne fakty z życia gwiazd.

Piotr jest tu taką marionetką, która zalicza jedną kobietę za drugą aż zakochuje się w tej jednej, która jest dość oporna na jego wdzięki i zarazem zajęta. Niby się stawia, niby nie odpowiada mu to co widzi ale co okaże się dla niego ważniejsze ?

Tom kończy się dość drastycznie i chce się wiedzieć co będzie dalej.

Informacje dodatkowe o Demony sukcesu:

Wydawnictwo: Ridero
Data wydania: 2022-06-27
Dodał/a opinię: Marta BONIECKA

Zobacz opinie o książce Demony sukcesu

Kup książkę Demony sukcesu

Zlecenie 999 #rozliczenie_sumienia
Justyna Nowak-Wysocka0
Okładka ksiązki - Zlecenie 999 #rozliczenie_sumienia

Kontynuacja serii pt. „Zlecenie 999” opisującej miłosne perypetie studentki logistyki Klary Nowickiej, która zawarła umowę z przystojnym...

3 życia, 3 próby
Justyna Nowak-Wysocka0
Okładka ksiązki - 3 życia, 3 próby

Opowieść o Kobiecie, która pamięta swoje poprzednie dwa wcielenia i w każdym z nich zakochuje się w tym samym mężczyźnie. Dzieje się tak dzięki...