Okładka książki - Desperatka

Desperatka

Alicja Sinicka należy do grona moich ulubionych polskich autorek thrillerów psychologicznych. Za każdym razem, gdy w moje ręce trafia powieść spod jej pióra, wiem, że czeka mnie kolejna fascynująca, pełna mroku i napięcia historia. W najnowszej powieści autorka zaprasza nas do Pętlic, gdzie wspólnie z główną bohaterką, Adelą, desperacko próbujemy odkryć prawdę o tajemniczej śmierci jej siostry.

Pewnego sobotniego poranka Adela Janas otrzymuje wiadomość o samobójczej śmierci swojej siostry, Iny. Choć między kobietami od zawsze istniał pewien dystans i cień rywalizacji, w obliczu tragedii wszystko to przestaje mieć znaczenie. Adela udaje się do Pętlic, aby w tej trudnej sytuacji wesprzeć matkę i odkryć prawdę o śmierci Iny, ponieważ jest przekonana, że jej siostra nie popełniła samobójstwa. Im głębiej Adela zagłębia się w życie zmarłej siostry, tym więcej mrocznych tajemnic wychodzi na jaw. Odkrywa także trudne sytuacje, w jakich znalazła się Ina, oraz wybory, które musiała podjąć.

„Desperatka” autorstwa Alicji Sinickiej to duszny, pełen mroku thriller, w którym od pierwszych stron autorka buduje aurę tajemniczości. Historia wciąga od samego początku, a poprowadzona z dwóch perspektyw fabuła intryguje na tyle, że trudno oderwać się od lektury. Obserwujemy zmagania Adeli w desperackiej walce o odkrycie prawdy oraz jej prywatne śledztwo, a także wydarzenia z życia Iny na moment przed jej śmiercią. Te dwie naprzemiennie nakreślone perspektywy tworzą niesamowicie klimatyczną opowieść, pełną napięcia i zaskakujących zwrotów akcji, dotyczących relacji, trudnych wyborów, popełnionych błędów i życiowych zmagań. Alicja Sinicka z niezwykłą sprawnością prowadzi nas przez kolejne strony powieści, krok po kroku odsłaniając mroczne elementy intrygi. Umiejętnie budowane napięcie oraz atmosfera pełna niepokoju doskonale oddziałują na wyobraźnię czytelnika. Z zapartym tchem śledziłam losy Adeli, wspólnie z nią próbując odkryć prawdę o tym, co tak naprawdę wydarzyło się w domu Iny.

„Desperatka” to thriller, w którym napięcie odczuwalne jest od pierwszych stron i towarzyszy nam do samego końca. Autorka skonstruowała niezwykłą intrygę, doskonale wykreowała swoich bohaterów pod względem psychologicznym i wplotła w fabułę mnóstwo tajemnic oraz rodzinnych sekretów. Z każdą kolejną stroną coraz bardziej zagłębiałam się w historii, a duszny klimat powieści tylko potęgował mój niepokój, a zarazem chęć odkrycia prawdy, która, choć na pierwszy rzut oka wydaje się banalna, okazała się totalnym zaskoczeniem.

„Desperatka” to thriller, w którym autorka umiejętnie prowadzi nas przez fabułę, co chwilę serwując nowe zwroty akcji, które sprawiają, że z każdą przeczytaną stroną coraz bardziej otwieramy oczy ze zdumienia. Zakończenie nie tylko zaskakuje, ale także szokuje, pozostawiając czytelnika w osłupieniu. Alicja Sinicka zaprezentowała czytelnikom powieść dopracowaną w każdym detalu, udowadniając tym samym, że jest prawdziwą mistrzynią w tworzeniu historii w stylu domestic noir. Gorąco polecam!

Informacje dodatkowe o Desperatka:

Kup książkę Desperatka

Stażystka
Alicja Sinicka0
Okładka ksiązki - Stażystka

Zakazany układ i seria tajemniczych zbrodni. Wciągający thriller psychologiczny Alicji Sinickiej. Marek Skalski szuka stażystki. Pomaga mu w tym Ewa...

Obserwatorka
Alicja Sinicka0
Okładka ksiązki - Obserwatorka

Nowa powieść domestic-noir autorki bestsellerowej "Stażystki"Lepiej zasłaniaj okna po zmroku. Nawet jeśli nie masz nic do ukrycia. Iza i Arek kiedyś byli...