Okładka książki - Detektyw i złodziejka

Detektyw i złodziejka

Tom 1 cyklu Co za para !

„Ach, więc jednak się nie wyparł, to już pewien sukces, pogratulowała sobie w duchu. Nadzieja zamigotała w niej gwałtownie, lecz zaraz przygasła, gdy śledczy zaczął do niej powoli podchodzić. Opanowała odruch, by się cofnąć”.

Poppy uważa się za najlepszą w swoim fachu, nie ma lepszego złodzieja od niej. Praca w jej przypadku również powinna być niezwykła. Dziewczynie marzy się zatrudnienie u najlepszego detektywa tajemniczego ” człowieka cienia„. Pierwsze spotkanie z przyszłym pracodawcą nie przebiega najlepiej 🤭. Harry nie zamierza współpracować z kimkolwiek, nie bierze kandydatury Poppy pod uwagę. Wszystko się odmieni, gdy okaże się, iż w ręce panny Hart trafi bardzo ważny list dla niego.

Główni bohaterowie w wykonaniu autorki potrafią czytelnika rozkochać w sobie. Poppy z wyglądu niewinne dziewczę, skrywa w sobie niezliczone pokłady sprytu. Na każdym kroku byłam zaskakiwana przez jej postać. W pozytywnym znaczeniu oczywiście. 🥰 Harry nasz detektyw też niczego sobie przystojny i tajemniczy. Potrafi oczarować nie jedną niewiastę. Mnie oczarował od pierwszej sceny. 😍🤪 A jak będzie z Poppy? 😁

Postać, która utkwiła mi jeszcze w pamięci to Pani Wilson. Wdowa po trzech mężach, miła i sympatyczna staruszka. Mądrości i rady płynące od niej były bardzo konkretne. Kobieta nie owijała w bawełnę. Podobały mi się zwłaszcza te porady dotyczące mężczyzn. 🤭

Autorka ma bardzo przyjemny styl pisania. To już moje kolejne spotkanie z jej twórczością. I jestem niezmiennie zachwycona. Książki Melisy uzależniają czytelnika i nie sposób przejść obok nich obojętnie. Świetnie się bawiłam podczas lektury. Przygody Poppy i Harrego dostarczyły mi wielu pozytywnych emocji. Fabuła poprowadzona jest płynnie, nie ma czasu na nudę. Tak mnie zainteresowała sprawa listu, że nim się obejrzałam, a byłam już na końcu historii. 😍 Już nie mogę się doczekać kolejnych tomów. Ciekawa jestem, jakie to przygody spotkają bohaterów i przede wszystkim kim oni będą. 😊

PS Meliso, scena ze schowkiem i kijem od szczotki jest moją ulubioną. Nie mogłam, przestać się śmiać jak ją przeczytałam. 😂😂

Informacje dodatkowe o Detektyw i złodziejka:

Data wydania: 2022-11-14
Ilustracje:LightField Studios
Dodał/a opinię: Anitka_170

Tagi: Romans historyczny

Zobacz opinie o książce Detektyw i złodziejka

Kup książkę Detektyw i złodziejka

Kochanek z piekła rodem
Melisa Bel 0
Okładka ksiązki - Kochanek z piekła rodem

Niesforna chłopczyca panna Hazel Brown nade wszystko pragnie zostać trenerem koni. Aby dowiedzieć się czegoś więcej o swoim potencjalnym pracodawcy, lordzie...

Kapitan Ross
Melisa Bel 0
Okładka ksiązki - Kapitan Ross

Lady Helen Williams jest uważana przez towarzystwo za piękną, niedostępną i… wybredną. Mimo że od trzech sezonów króluje na salonach, nie spieszy...

Opad
Opad