Okładka książki - Diablak

Diablak

⛰️⛰️⛰️⛰️ ⛰️ Recenzja ⛰️⛰️⛰️⛰️⛰️

Grzegorz Mirosław " Diablak "

@g.miroslaw_pisarz

Wydawnictwo: Initium

@wydawnictwo_initium

⛰️⛰️⛰️⛰️⛰️⛰️⛰️⛰️⛰️⛰️⛰️⛰️⛰️⛰️

" Zło pozostanie złem, niezależnie, jakie imię czy maskę przybierze - spuentował Malejko..."

" Diablak " to historia która, splata wątki tajemnicy, emocji i akcji, prowadząc czytelnika przez labirynt napięcia i odkryć..

To opowieść, która wciąga od pierwszego zdania i trzyma w napięciu aż do ostatniej strony, zostawiając czytelnika z dreszczem emocji i chęcią odkrycia więcej..

Autor doskonale potrafi połączyć rzeczywistość z magią, tworząc opowieść, która wciąga czytelnika.. Jego opisy miejsc i postaci są tak sugestywne, że może praktycznie poczuć zapach lasu czy szmer wodospadu.. To właśnie ta umiejętność tworzenia atmosfery sprawia, że powieść jest porywająca i niezapomniana..

Bohaterowie, od zaginionej Zuzanny po zdeterminowanego komisarza Malejko, są jak pionki na wielkiej szachownicy losu, gdzie każdy ruch ma znaczenie.. Emocje, jak fale na burzliwym morzu, towarzyszą czytelnikowi na każdym kroku – od niepewności po nadzieję, od strachu po determinację..

Zaginięcie Zuzanny i seria tajemniczych zdarzeń w Beskidzie Żywieckim oraz Babiogórskim Parku Narodowym tworzą niesamowicie emocjonujący wątek.. Połączenie zaginięcia, rytualnych morderstw i starożytnej świątyni dodaje tej opowieści niezwykłego napięcia i tajemniczości.. Wyścig z czasem, aby odkryć prawdę i zapobiec wielkiemu rytuałowi, sprawia, że fabuła staje się coraz bardziej absorbująca i pełna zwrotów akcji..

Ta powieść kryminalna, nasączona legendami słowiańskimi i klimatem Babiej Góry, to prawdziwa petarda.. Rollercoaster wydarzeń, którym nie można się oprzeć..

Autor z pewnością stworzył coś wyjątkowego, co wciągnęło cię od pierwszej strony aż do samego końca..

" 'Krew się pzelewo. Diablok ma moce. Diablok cie łobroł. Diablok cie łozdrowił '- słyszał głos staruchy w swojej głowie..."

Historia o Zuzannie, Kaśce, Talara, Komisarzu Malejko i tajemniczych zniknięciach w Beskidzie Żywieckim brzmi niezwykle intrygująco.. Cała historia jest pełna tajemnic i emocji podróż, gdzie losy bohaterów splatają się w mrocznych intrygach i starożytnych rytuałach..

Zuzanna, młoda miłośniczka turystyki górskiej, znika w tajemniczych okolicznościach, co prowadzi do desperackich poszukiwań prowadzonych przez jej wuja, byłego wojskowego Talara.. Jednocześnie w Babiogórskim Parku Narodowym dochodzi do zniknięcia innych młodych kobiet, a Komisarz Malejko odkrywa, że są to rytualne morderstwa ku czci starosłowiańskiego bóstwa Welesa..

Zuzanna staje się kluczem do rozwiązania zagadki, a wyścig z czasem rozpoczyna się, gdy odkrywa się planowany wielki rytuał w starożytnej świątyni

ukrytej we wnętrzu Diablaka..

Informacje dodatkowe o Diablak:

Kup książkę Diablak

Eutymia
Grzegorz Mirosław0
Okładka ksiązki - Eutymia

Jesień. Pieniny. Szczawnica poza sezonem. W górach ginie mężczyzna. Choć wygląda to na niefortunny wypadek nieostrożnego turysty z Hiszpanii, szybko okazuje...