"Zmień dietę, a zmienisz swoje życie.
Dzisiaj chcę polecić bardzo wartościową książkę dotyczącą diety u mężczyzn. Często panowie bardzo dobrze odnajdują się w kuchni, gotują smacznie i kolorowo. Jednak przepisy przedstawione w publikacji są specjalnie dedykowane pewnej grupie, dla której zbilansowana dieta jest ogromnie ważna.
Autorką książki jest dietetyczka kliniczna, psychodietetyczka, specjalistka w zakresie żywienia mężczyzn w okresie andropauzy, oraz dietoterapii zaburzeń hormonalnych.
W lekturze znajdziemy ciekawe informacje dotyczące andropauzy i związane z nią zmiany zachodzące w organizmie. Autorka w interesujący i przystępny sposób przybliża zagadnienia. Publikacja jest podzielona na kilka części, a każda z nich uzupełnienia wiedzę czytelnika. Przede wszystkim skupia się na diecie, którą można i warto wprowadzić w życie, by znacznie złagodzić objawy i uciążliwe dolegliwości.
Jakie są pierwsze objawy andropauzy?
Co w znacznym stopniu wpływa na odczuwanie zmian, co można poprawić w codziennym funkcjonowaniu?
Jakie badania można wykonać?
Na te i wiele innych pytań otrzymacie wnikliwe odpowiedzi sięgając po książkę.
Kiedy poziom testosteronu się obniża można wdrożyć pewne wskazówki podpowiedziane przez autorkę, takie jak utrzymanie prawidłowej masy ciała, sen, aktywność fizyczna. Wprowadzanie zmian w życiu nie jest łatwe, aczkolwiek warto dopasować je dla siebie i swoich potrzeb. Sięgając po książkę każdy znajdzie tu odpowiedzi na indywidualne pytania i wątpliwości.
Na stronach lektury znajdziemy proste i szybkie w przygotowaniu przepisy, jednocześnie bardzo smaczne i zdrowe.
Jadłospis dla redukcji tkanki tłuszczowej, dla utrzymania zdrowej formy, szybkie dania wspierające testosteron. Brzmi dobrze?
Ważna, ciekawa publikacja, bardzo polecam
Wydawnictwo: Zwierciadło
Data wydania: 2026-04-22
Kategoria: Medycyna i zdrowie
Ewa_czytajac
Wszystko, co przyszły rodzic powinien wiedzieć na temat wpływu diety na płodność oraz zdrowie przyszłego dziecka. Do gabinetów lekarskich zgłasza się...
Autorskie przepisy na zbilansowane posiłki Zmień dietę, a zmienisz swoje życie Menopauza dotyczy każdej kobiety, ale wciąż zbyt rzadko mówimy o...