Okładka książki - Dla ciebie zabiję

Dla ciebie zabiję

„Dla Ciebie zabiję” to powieść, która wciąga czytelnika w mroczny, brutalny świat przestępczości, pełen moralnych dylematów i nieustannej walki o przetrwanie. Autor nie oszczędza swoich bohaterów ani odbiorców. Serwuje opowieść pełną przemocy, strachu i desperacji, która nie pozostawia miejsca na złudzenia czy łagodniejsze interpretacje.
Głównym bohaterem tej serii jest policjant, który w akcie desperacji decyduje się na współpracę z przestępcami, aby ocalić swoją córkę. Ta decyzja rozpoczyna lawinę tragicznych wydarzeń, w wyniku których ginie bliski człowiek, najpotężniejszego mafiosa w mieście. Od tej chwili życie Marka staje się koszmarem, a sam jest ścigany nie przez prawo, a przez bezwzględnych gangsterów, którzy nie znają litości.
Ta część historii zdecydowanie skupia się bardziej na świecie przestępczym niż na pracy policji. Autor z chirurgiczną precyzją ukazuje realia brutalnej rzeczywistości mafijnej. Od codziennych aktów przemocy, przez manipulacje, aż po okrucieństwo i niemal zwierzęcą naturę członków mafii. Przedstawione w książce opisy są pełne realizmu, nie ma tu miejsca na romantyzowanie gangsterów ani łagodzenie ich działań. Wrażenie bezwzględności świata przedstawionego jest potęgowane przez mocny, surowy język, którym posługuje się autor, kreśląc obraz społeczności, gdzie życie ludzkie ma niewielką wartość.
Co ciekawe, główny bohater staje się stopniowo częścią tego brutalnego świata. Ocalenie córki i rodziny, nadają jego postępowaniu pewien tragiczny wymiar, bo choć początkowo kieruje się klauzulą sumienia, z czasem odkrywa, że jest w stanie posunąć się znacznie dalej, niż kiedykolwiek przypuszczał. Jego przemiana z człowieka prawa w kogoś, kto sam jest gotów dopuścić się czynów haniebnych, pokazuje, jak cienka jest granica między dobrem a złem, gdy na szali kładzie się życie najbliższych.
„Dla Ciebie zabiję” to książka bezkompromisowa, twarda i surowa. Jej siłą jest autentyczność. Autor nie upiększa świata, nie daje czytelnikowi nadziei na łatwe rozwiązania. Atmosfera tej powieści jest niebywale ciężka, gęsta od emocji. Historia trzyma w napięciu, a opisy brutalności są wstrząsające i pozostają w pamięci na długo po przeczytaniu. To opowieść o przetrwaniu, moralnym upadku i desperacji. O tym, jak daleko człowiek może się posunąć, gdy stawką jest życie jego rodziny. Wątek przestępczy w połączeniu z osobistą tragedią bohatera nadają książce tempo i nie pozwalają odłożyć jej na bok.
„Dla ciebie zabiję” to nie tylko kryminał, ale też opowieść o lojalności i kosztach, jakie człowiek musi ponieść w imię prawdy i miłości. Jest to lektura dla fanów mocnych, realistycznych historii, w których bohaterowie muszą stawić czoła nie tylko zewnętrznym wrogom, ale także własnym słabościom i moralnym dylematom. Książka Krystiana Stolarza to opowieść o poświęceniu, ale też o zepsuciu, które może zniszczyć człowieka, nawet gdy ten działa w imię miłości.

Informacje dodatkowe o Dla ciebie zabiję:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2024-09-24
Dodał/a opinię: ubookmi

Tagi: Kryminały detektywistyczno-policyjne

Zobacz opinie o książce Dla ciebie zabiję

Kup książkę Dla ciebie zabiję

Ogar
Krystian Stolarz0
Okładka ksiązki - Ogar

Bohaterowie ,,Zbawcy" powracają. Trzy miesiące po ucieczce Ogara Julia Marzewska nadal nie może poradzić sobie z tym, co się wydarzyło, a Marcin Rau tylko...

Dla ciebie nawet
Krystian Stolarz0
Okładka ksiązki - Dla ciebie nawet

Dla ciebie nawet... zjadłbym robaka Dla ciebie nawet... posprzątałbym swój pokój Dla ciebie nawet... ukradłbym gwiazdkę z nieba Dla ciebie nawet...