Okładka książki - Dług honorowy

Dług honorowy

Tom 2 cyklu Bezimienny

Chmielarz należy do tego typu pisarzy, którzy nie obniżają lotów. Tak jest i tym razem.
Historia bezimiennego bohatera zaczyna się, kiedy jego znajomy - Czarny, chce aby ten udowodnił niewinność skazanego za morderstwo Traszki. Nie podając szczegółów jadą do wsi Wilki, gdzie od razu czują niechęć mieszkańców. Czarny wyjeżdża dla dobra sprawy, a główny bohater zostaje, chcąc spłacić dług. Cedzić szybko zaczyna poznawać tajemnice mieszkańców.
To co jest najlepsze w tej książce to mnogość wątków i postaci. Powoduje to, że nie można się nudzić, a tempo jest bardzo szybkie. Historie przeplatają się co nadaje całości kolorytu.
Można czepiać się wątku zemsty młodzieży, jest przewidywalny, jednak nie ujmuje całości.
To książka o zemście, karze, ale też o wykluczeniu i jego konsekwencjach.
Każdy, kto lubi pióro Chmielarza, powinnien sprawdzić najnowsza pozycję. Warto!

Informacje dodatkowe o Dług honorowy:

Wydawnictwo: Marginesy
Data wydania: 2021-10-13
Dodał/a opinię: NatSaczek

Tagi: Literatura kryminalna i detektywistyczna bóg

Zobacz opinie o książce Dług honorowy

Kup książkę Dług honorowy

Zrozumiałem. To nas z Czarnym łączyło. Obaj wiedzieliśmy, że długi trzeba spłacać, a niezałatwione sprawy zamykać. Nawet te najstraszniejsze. Przypomniałem sobie o tej, która mi najbardziej ciążyła. I pomyślałem, że prędzej czy później będę musiał się nią zająć. Ale może jeszcze nie teraz.

- Audi jeżdżą frajerzy - dorzucił Czarny, który wciąż bawił się nożem w okolicach przyrodzenia mężczyzny. - Cztery zera, piąte za kółkiem.

Więcej cytatów z tej książki

Detektyw Dawid Wolski (#2). Zombie
Wojciech Chmielarz0
Okładka ksiązki - Detektyw Dawid Wolski (#2). Zombie

W dusznym, brutalnym świecie przetrwają najsilniejsi. I bezwzględni Adam Górnik - przykładny mąż, ojciec i ceniony prawnik - skrywa sekret, który...

Długa noc
Wojciech Chmielarz0
Okładka ksiązki - Długa noc

Długa jesienna noc w Warszawie. W Komendzie Stołecznej Policji na kolejne przesłuchanie oczekuje mężczyzna, który jest świadkiem w sprawie zabójstwa. Co...