Okładka książki - Do zakochania jeden urok

Do zakochania jeden urok

Tom 1 cyklu Czarownice z Inverness

Magia, czarownice, klątwa, duchy, tajemnice z przeszłości i dziewczyna, która nie chce mieć nic do czynienia z magią. Brzmi jak fascynująca przygoda, prawda? Zapewniam Was, że taka właśnie jest lektura książki „Do zakochania jeden urok” Ludki Skrzydlewskiej. Choć okładka i tytuł mogą sugerować słodki romans, to w rzeczywistości jest to wciągająca historia o ciemnej stronie magii! 💜

Jedno niewinne zaklęcie może całkowicie odmienić życie.

Margo McKenzie doskonale zdaje sobie z tego sprawę, dlatego stara się zupełnie nie używać magii. Jej ciotki, które pochodzą z najpotężniejszego klanu czarownic w Szkocji nie popierają wyboru dziewczyny. Pewnego razu chcąc zaimponować przyjaciółce i pokazać jej, że jednak potrafi używać magii, Margo wymyśla zaklęcie, by los postawił na jej drodze idealnego mężczyznę. Szokującym wydarzeniem jest moment, gdy ten ideał faktycznie pojawia się w życiu Margo. Inteligentny, oczytany i pociągający Theo Thorne jest ucieleśnieniem wszystkiego, czego szukała w mężczyznach. Niestety zamieszkał po sąsiedzku w domu, nad którym krąży potężna klątwa. Od tego momentu życie Margo nie będzie już takie spokojne 🤫

Ta zwariowana fabuła i niesamowita urokliwość sprawiła, że w pewnym momencie zapragnęłam choć na chwilę znaleźć się w urokliwej Szkocji pełnej magii i czarów, która choć bywała bezwzględna, to jednak posiada w sobie coś, czemu zdecydowanie nie można się oprzeć. Autorce wielokrotnie udało się sprawić mi bardzo miłą niespodziankę w postaci dosyć nieprzewidywalnych wydarzeń. Nie oszczędzała bohaterów. Bez skrupułów rzucała im kłody pod nogi, ale to właśnie dzięki temu można bardziej wczuć się w klimat tej historii.

Bardzo polubiłam bohaterów tej książki, niemalże wszyscy są naprawdę cudownymi postaciami, do których bardzo szybko zapałałam sympatią. Jednak to główna bohaterka najbardziej zapadła mi w pamięć. Niesamowicie spodobało mi się to, że różni się ona od tak wielu w ostatnim czasie spotykanych przeze mnie postaci literackich.

Jeżeli tylko macie okazję to jak najbardziej zachęcam Was do sięgnięcia po tę książkę, która – mam nadzieję – oczaruje Was, porwie Was do swojego świata oraz skradnie Wam serce równie mocno, jak stało się to w moim przypadku. Sięgając po książkę „Do zakochania jeden urok” nie spodziewałam się tak udanej powieści, tak dobrze napisanej historii, zachwycającej akcji i cudownie wykreowanych postaci. Polecam! 💜

Informacje dodatkowe o Do zakochania jeden urok:

Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2023-03-22
Dodał/a opinię: Małgosia Szydlak

Zobacz opinie o książce Do zakochania jeden urok

Kup książkę Do zakochania jeden urok

Król Enigmy
Ludka Skrzydlewska0
Okładka ksiązki - Król Enigmy

Nie wie, kim jest jej mąż. Nie wie, co do niego czuje. I nie ma pojęcia, co będzie dalej... Jade i Rex są małżeństwem od ponad dwóch lat, ale przez ten...

Demon snów. W mrokach Luizjany. Tom 2
Ludka Skrzydlewska0
Okładka ksiązki - Demon snów. W mrokach Luizjany. Tom 2

Czy w marzeniach sennych może być ukryta prawda? Po wybudzeniu ze śpiączki Faye Cavendish postanawia zmienić swoje dotychczasowe życie. Wcześniej o każdym...