Autorka bestsellerowej książki "Teściowa", którą miałam okazję przeczytać, i która bardzo mi się podobała, powraca z najnowszą książką "Dobra siostra".
"... ludziom się czasem wydaje, że mieć siostrę jest wyłącznie fajnie i uroczo albo tylko strasznie i beznadziejnie. Tak naprawdę oba te doświadczenia występują naraz".
Fern i Rose to siostry bliźniaczki. Są bardzo różne, ale chronią się nawzajem i łączy je specyficzna więź. Jedna z nich jest dobra, a druga ta zła. Tylko, która jest która?
Ta książka pokazuje jak trudne potrafią być siostrzane relacje. Rose stara się chronić siostrę, która jest dosyć ekscentryczna. Tylko pytanie, czy oby na pewno ją chroni, czy próbuje ją omotać.
Co jakiś czas w książce pojawiają się fragmenty pamiętnika Rose, z których dowiadujemy się jakim potworem była matka, która je wychowywała. Ale, żeby przekonać się, co jest prawdą, a co mylnym obrazem rzeczywistości musicie sami przeczytać tę książkę.
Ja wam ją bardzo gorąco polecam. Jest to świetna książka, która trzyma w napięciu i dużo nas może nauczyć. Przede wszystkim nie należy słuchać tylko jedynej strony oraz trzeba wierzyć w siebie i swoje możliwości.
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2021-08-10
Tytuł oryginału: The Good Sister
monikaswiatek
Opowieść o trzech pokoleniach kobiet i skrywanych przez nie sekretach... Neva Bradley chce ukryć przed najbliższymi i współpracownikami szczegóły...
Nie każdą prawdę można pogrzebać na zawsze. Porywający thriller bestsellerowej Sally Hepwort o sile traumy i potędze kobiecej solidarności. Zawsze słyszały...