Okładka książki - Dobrzy uczniowie nie zabijają

Dobrzy uczniowie nie zabijają

Marcel Moss, znany ze swojego talentu do kreowania wciągających, pełnych napięcia opowieści o mrocznych stronach ludzkiej natury, w swojej najnowszej książce „Dobrzy uczniowie nie zabijają” ponownie udowadnia, że potrafi doskonale splatać intrygę i budować atmosferę pełną niepokoju.

Fabuła powieści rozgrywa się w świecie współczesnych nastolatków, którzy na co dzień zmagają się z trudnymi relacjami międzyludzkimi, presją społeczną oraz skutkami cyberprzemocy. Główna bohaterka, Marta Najdowska, to postać o skomplikowanej historii – dawniej wykluczona i prześladowana, teraz cieszy się popularnością jako szkolna gwiazda i podcasterka. Jednak jej sukces okazuje się być bardzo kruchy, gdy zostaje niesłusznie oskarżona o morderstwo.

Autor zręcznie kreśli portret młodzieży z liceum Freuda, gdzie rywalizacja, zdrada i zawiść są na porządku dziennym. Moss porusza tu istotne tematy, takie jak wpływ mediów społecznościowych na życie młodych ludzi oraz brutalność hejtu, który potrafi zniszczyć życie w mgnieniu oka.

Bohaterowie są wiarygodnie i wielowymiarowo zarysowani, co sprawia, że czytelnik z łatwością angażuje się w ich losy. Szczególnie interesująco wypada konfrontacja Marty z Edytą – dwóch silnych, ale diametralnie różnych osobowości, których drogi przecinają się w dramatycznych okolicznościach.

„Dobrzy uczniowie nie zabijają” to znakomita propozycja dla miłośników thrillerów młodzieżowych, którzy cenią sobie dobrze skonstruowaną intrygę, złożone postacie i tematy, które oddają realia współczesnej młodzieży.

Informacje dodatkowe o Dobrzy uczniowie nie zabijają:

Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2024-08-28
Dodał/a opinię: monikaswiatek

Tagi: Thrillery i suspens

Zobacz opinie o książce Dobrzy uczniowie nie zabijają

Kup książkę Dobrzy uczniowie nie zabijają

Nie patrz
Marcel Moss0
Okładka ksiązki - Nie patrz

,,Próbuję powstrzymać się od krzyku. Leżę pod kołdrą i udaję, że rozmowa sprzed chwili nie miała miejsca. To moje ostatnie sekundy wolności. Czy ten...

Wszyscy muszą zginąć
Marcel Moss0
Okładka ksiązki - Wszyscy muszą zginąć

Kolejny szokujący thriller bestsellerowego pisarza. Za najpotworniejszymi zbrodniami stoi wielka rozpacz. W prestiżowym warszawskim liceum dochodzi...