Okładka książki - Dom pożądania

Dom pożądania

ciepłe dni lata szukam raczej lżejszej literatury, przy której nie muszę zbytnio myśleć. Dlatego też sięgnęłam po "Dom pożądania" autorstwa Alexis Henderson.

Jest to historia Marion Shaw, która wychowała się w slumsach, w których ubóstwo było wszystkim, co znała. Jak wiele innych kobiet w jej sytuacji Marion marzy o opuszczeniu nędznego miasta, na co jednak nie może mieć nadziei. Jednak pewnego dnia w gazecie znajduje osobliwe ogłoszenie o poszukiwaniu krwiopanny. Dziewczyna mimo tego, że niewiele wie o dalekiej Północy, gdzie bogaci szlachcice żyją w luksusie i piją krew młodych służących, decyduje się na odpowiedzenie na ogłoszenie, które znalazła. Okazuje się, że młoda kobieta w ciągu kilku dni staje się nową krwiopanną w cieszącym się złą sławą Domu Pożądania i dość szybko pochłania ją świat mrocznej rozpusty. Marion służy hrabinie Lisavet, która przewodzi hedonistycznemu dworowi. Hrabina jest magnetyczną kobietą, którą nowa krwiopanna chce zadowolić za wszelką cenę. Jednak kiedy jedna z krwiopanien o wysokiej pozycji ginie w tajemniczych okolicznościach, Marion zostaje wciagnięta w bezwzględną grę w kotka i myszkę.

"Dom Pożądania" miał być mroczną i porywającą powieścią gotycką, w której młoda kobieta zostaje wciągnięta do wyższych sfer społeczeństwa w roli służącej. Szczerze mówiąc oczekiwałam też sporej pikanterii w tej historii oraz może nawet odrobiny grozy. Jednakże dość szybko się rozczarowałam, bo nie było w tej książce nic bardzo pikantnego, albo chociaż czegoś czym mogłabym się ekscytować. Nie umiałam nawet współczuć głównej bohaterce czy jej kibicować. Miałam wrażenie, że wszystko w tej książce było takie nijakie i przewidywalne. Ot taka przeciętna powiastka dla zabicia czasu lub po prostu na plażę, o której dość szybko się zapomina.

Informacje dodatkowe o Dom pożądania:

Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2024-04-10
Kategoria: Horror
ISBN: 9788383219073
Tytuł oryginału: House of Hunger
Dodał/a opinię: Natalia_Katarzyn

Zobacz opinie o książce Dom pożądania

Kup książkę Dom pożądania

Godzina wiedźm
Alexis Henderson0
Okładka ksiązki - Godzina wiedźm

W Betel - krainie, gdzie słowo proroka jest prawem - Immanuelle Moore to ta wyklęta. Jej włosy za mocno się kręcą, skóra ma za ciemny odcień, a jej ojcem...