Okładka książki - Dom Straussów

Dom Straussów

Tym razem Adrian Bednarek funduje nam przygodę ze starym, pełnym tajemnic domem na obrzeżach Mikołajek, pokręconą rodziną psychopatów, grupą studentów i krwawą jatką, a wszystko to w klimacie rasowego slashera.

Co tu się działo…🙈🙊🙉

A zaczyna się całkiem miło i przyjemnie. Paczka przyjaciół wyjeżdża, by świętować obronę prac magisterskich. Piękne i romantyczne Mazury, ekskluzywna chatka na odludziu, która oczarowała wszystkich, wydają się idealne na solidną imprezę w doborowym towarzystwie. Adam, Mariola, Marcin, Jadzia i Krysia rozpoczynają więc dziewiczy turnus świeżo oddanej do użytku miejscówki, tydzień chilloutu w domku na polanie w środku lasu, a jednocześnie w samym centrum rozrywkowym Mazur..

Nikomu nawet przez myśl nie przeszło, że zamiast hektolitrów wódki, piwa, kolorowych drinków i innych ciekawych używek, będzie lać się krew, będą łamały się kości, będzie można zaciągnąć się zapachem strachu.. że być może nikt z tych wczasów nie wróci w jednym kawałku.

Beztroskie wakacje w mgnieniu oka zamieniają się w „ekstremalnie ciężki survival”, który wytrzymają tylko najtrwalsze i najbardziej znieczulone charaktery.. W ciągu kilku chwil życie studentów przeistacza się w koszmar. Stają się „małpkami” w niewidzialnej klatce i powoli zdają sobie sprawę z dramatyzmu swojego położenia.. Trup ścieli się często i gęsto. Odór śmierci unosi się w powietrzu, a nieoczekiwane zwroty akcji, wszechobecna groza i drastyczne opisy – działają na wyobraźnię.

Nerwowo przerzucając kartki obserwować z rozdziawioną gębą horror w miejscu, gdzie jeszcze przed chwilą chciało się spędzić urlop – bezcenne.

„Dom Straussów” to ekstremalnie mroczna produkcja Adriana Bednarka – coś po czym ciężko odzyskać kontakt z rzeczywistością.

„Przygotujcie się na zupełnie inne lato…” Szykują się wakacje z dreszczykiem.

Polecam🔥.

Informacje dodatkowe o Dom Straussów:

Wydawnictwo: Skarpa Warszawska
Data wydania: 2022-07-13
Kategoria: Horror
Dodał/a opinię: Anna Biarda

Zobacz opinie o książce Dom Straussów

Kup książkę Dom Straussów

Inspiracja
Adrian Bednarek0
Okładka ksiązki - Inspiracja

Kiedy miłość jest inspiracją dla zbrodni. Pisanie opowiadań kryminalnych jest dla 23-letniego Oskara formą terapii, pomagającą zapomnieć mu o dramacie...

Dziedzictwo zbrodni
Adrian Bednarek0
Okładka ksiązki - Dziedzictwo zbrodni

Dominik  wraz z ojcem prowadzą nietypowy biznes – są płatnymi zabójcami. Najnowsze zlecenie to czteroosobowa rodzina Grabowskich. Dotychczas...