Okładka książki - DR. STONE: TOM 11

DR. STONE: TOM 11

Poprzednie tomy serii były pełne widowiskowej akcji, gdzie Senku i jego towarzysze musieli przygotować się i zrealizować plan „pokonania” groźnego przeciwnika. Kiedy jedno zagrożenie zostało wyeliminowane, mógł on w całości skupić się na planie „podboju” świata i przywrócenia jego świetności sprzed czasów kamiennej apokalipsy. Jego najnowszym celem jest wyruszenie w świat, do tego potrzeba jednak wielu odpowiednich wynalazków. Zanim jednak zabierze się do ich konstrukcji, musi dobrze poznać okolicę. Pomocny do tego będzie balon, dzięki któremu zostanie sporządzona dokładna mapa. Musi on również rozwiązać problem braku żywności, do tego jednak będzie trzeba ożywić mistrza kuchni, który zajmie się wypiekiem pysznego chleba. Na fanów serii czeka więc tutaj masa akcji, która dokładnie wypełni kolejne strony mangi.

Ogromną zaletą serii od pierwszego już tomiku jest porywająca czytelnika widowiskowa akcja i masa następujących po sobie absurdów. W czystej teorii połączenie akcji, szalonego humoru i treści naukowych wygląda dość „dziwacznie”. Zabierając się jednak za lekturę Dr. Stone, szybko idzie się przekonać, że w tym szaleństwie jest metoda, która doskonale się sprawdza i zapewnia odbiorcy masę doskonałej zabawy.

Cała recenzja na:

Informacje dodatkowe o DR. STONE: TOM 11: