Okładka książki - Droga do władzy. Spin off Konsorcjum. Część druga

Droga do władzy. Spin off Konsorcjum. Część druga

Tom 2 cyklu Spin-off Konsorcjum

Recenzja

"Droga do władzy"

Cykl: Spin – off Konsorcjum. (Część 2)

Autor: A.S. Sivar
Wydawnictwo: Amare

Współpraca reklamowa, barter

"Ona... Stała się pęknięciem, przez które przecieka wszystko, co tłumiłem w sobie przez lata. Stała się tą, która
mnie rozbraja. Tą, która mnie zmienia."

Miłość czy wolność?
Iga i Zander wiedzą, że jedno z nich będzie musiało wybrać. A każda decyzja może kosztować ich wszystko.

🔥 „Droga do władzy” – miłość, która staje się polem walki.

Jeśli myślałaś, że znasz granice namiętności, władzy i poświęcenia, A.S. Sivar udowodni ci, że się mylisz. „Droga do władzy”, druga część spin-offu Konsorcjum, to powieść, która wciąga jak wir emocji i nie pozwala oderwać się ani na chwilę.
Intensywna. Dojrzała. Emocjonalna.

To historia, w której miłość nie jest nagrodą, ale próbą ognia. Iga i Zander to bohaterowie z krwi i kości, rozdrapani między uczuciem a obowiązkiem, wolnością a lojalnością wobec świata, który nie zna litości. Ona, kobieta silna, lecz poraniona. On, mężczyzna, który od lat żyje z cieniem przeszłości. Ich relacja to nie romans z happy endem, ale walka, w której każda decyzja może kosztować życie.
Ich relacja rozwija się nieoczekiwanie, burząc wszystkie wcześniejsze plany i założenia. Jedna decyzja potrafi zmienić wszystko, a rodzące się między nimi uczucie pokazuje, że czasem nawet w mroku można znaleźć światło. Zmysłowość i napięcie między nimi dodają całości ognia, sprawiając, że czytelnik nie może oderwać się od lektury.

Autorka po raz kolejny udowadnia, że potrafi budować napięcie jak nikt inny. Każdy rozdział pulsuje emocjami, a każdy dialog iskrzy od napięcia. Autorka prowadzi czytelnika przez mrok, niepewność i pożądanie z precyzją, która zachwyci fanów gatunku romance.

To, co jednak najbardziej zachwyca, to emocjonalna głębia bohaterów. Zander nie jest typowym „alfą” bez uczuć, pod maską chłodu i arogancji kryje się człowiek rozdarty między powinnością a pragnieniem. Iga z kolei pokazuje, że siła nie polega na braku strachu, ale na odwadze, by mimo niego walczyć. Ich relacja dojrzewa, ewoluuje, a czytelnik czuje każde ich spojrzenie, każde pęknięcie i każdą próbę zaufania.

Sceny namiętności są pełne żaru i napięcia, nie są tylko ozdobą, ale stanowią integralną część relacji Igi i Zandera. To para, której kibicuje się całym sercem, czując każde ich spojrzenie i każde niedopowiedzenie.

Napięcie między bohaterami budowane z niezwykłą finezją. Relacja Igi i Zandera to skomplikowany, emocjonalny rollercoaster, pełen niepewności, niedopowiedzeń, namiętności i bólu. Autorka doskonale oddaje wewnętrzne rozterki postaci, sprawiając, że każde ich słowo i gest stają się odczuwalne niemal fizycznie.

Ostre dialogi, błyskotliwe riposty i wyważone tempo akcji sprawiają, że historia pulsuje życiem. To powieść, która angażuje nie tylko umysł, ale i serce, pozwala zanurzyć się w świecie, gdzie miłość i gniew, obsesja, pragnienie i lęk, nadzieja i zdrada splatają się w jedną, niepokojąco piękną całość.

Na każdej stronie czuć rosnące napięcie i burzę emocji. Znów zostajemy wciągnięci w mroczny, pełen pokus i tajemnic świat, od którego trudno się oderwać. Bohaterowie staną przed trudnymi wyborami, między głosem serca a chłodnym rozsądkiem. Ich ścieżki splącze także przeszłość, której nie da się tak łatwo zostawić za sobą. Wróg zbliża się nieubłaganie… a wraz z nim nadchodzi nowe, jeszcze większe niebezpieczeństwo.

Ogromnym plusem jest to, że wątek główny nie kręci się tylko wokół romansu. Nadal mamy mocno zarysowaną część fabularną związaną z organizacją i Konsorcjum, co dodaje książce głębi i utrzymuje napięcie do ostatnich stron. Nie zabrakło momentów, które dosłownie trzymały mnie w niepewności i sprawiały, że nie mogłam odłożyć książki nawet na chwilę.

Finał tej historii to prawdziwa kulminacja emocji. Nie ma tu przypadków, wszystko ma swoje miejsce i sens. Autorka zamknęła cykl w sposób, który daje satysfakcję, ale też zostawia w sercu tę przyjemną pustkę po zakończeniu czegoś wyjątkowego.

To książka o miłości, która boli. O wolności, za którą trzeba zapłacić najwyższą cenę. O granicach, które czasem trzeba przekroczyć, żeby odnaleźć siebie.

„Droga do władzy” to nie tylko kontynuacja historii znanej z Konsorcjum, ale także samodzielna, emocjonalna eksplozja, po której trudno wrócić do rzeczywistości. Jeśli szukasz lektury, która sprawi, że twoje serce przyspieszy, a dłonie będą drżeć przy każdej kolejnej stronie, ta książka jest dla ciebie.

Informacje dodatkowe o Droga do władzy. Spin off Konsorcjum. Część druga:

Kup książkę Droga do władzy. Spin off Konsorcjum. Część druga

Wspólnik. Królewski poker
A.S. Sivar0
Okładka ksiązki - Wspólnik. Królewski poker

Oto ostatnie rozdanie. Jaką kartę wyciągniesz z talii? Oktawia dokonała wyboru – zgodziła się wejść do świata zakazanych rozkoszy Aleksandra Wierzbickiego...