Okładka książki - Droga w blasku księżyca

Droga w blasku księżyca

Nina ma wszystko o czym marzy każda kobieta w jej wieku. Idealną pracę, apartament, wygląd modelki. Praca w korporacji pozwala jej na wszystkie wygody, a kolejny awans to tylko kwestia kolejnego udanego projektu. Nic nie zapowiada, że jej poukładany świat runie jak domek z kart. Romans z mężczyzną z pracy
i jego przebiegłość, doprowadzi do dużych zmian w życiu Niny, których konsekwencje będą tragiczne.

"Droga w blasku księżyca" to bardzo spokojny debiut autorki, poruszający ważne kwestie. Historia porusza temat depresji, która coraz bardziej pochłania główną bohaterkę. Poprzez wyścig szczurów w korporacji i wdanie się w romans z nieodpowiednim mężczyzną dziewczyna trafia do szpitala oraz podejmuje próbę samobójczą. Mimo tragizmu spotyka wspaniałych ludzi, dzięki którym jej życie pomału wychodzi na prostą. Zaczyna rozumieć, że warto walczyć przede wszystkim o siebie, swoje szczęście i spokój. Każdego dnia dostrzega małe szczęścia, które dodają barw codzienności.
Książkę czyta się szybko. To jedno z tych opowiadań, które swoją lekkością i realizmem pochłania czytelnika.
Nie znajdziecie tu pędzącej fabuły ani nagłych zwrotów akcji. Myślę jednak, że jest warta uwagi i poświęcenia czasu, bo znajdziemy w niej wiele wątków, które pozwolą nam docenić nawet najmniejsze przyjemności. Odkryjemy również, że miłość to nie nagłe fajerwerki, ale dłuższy proces oparty na zaufaniu i przyjaźni.

Informacje dodatkowe o Droga w blasku księżyca:

Wydawnictwo: Novae Res
Data wydania: 2022-04-15
ISBN: 978-83-8219-735-8
Dodał/a opinię: Wioletta Jachym

Tagi: rumunia

Zobacz opinie o książce Droga w blasku księżyca

Kup książkę Droga w blasku księżyca