Okładka książki - Duma i gniew. Upadek

Duma i gniew. Upadek

W tej powieści historia jest nie tylko tłem, ale też bohaterką.

Aleksandra Laudańska uratowana przez Michała i Miłosza powraca do Polski. Wydaje się, że nic nie może stanąć na drodze do szczęścia zakochanych. Jedna informacja zmienia jednak losy Aleksandry.

„Upadek” to burzliwa historia miłości Aleksandry i Miłosza. To opowieść o nienawiści, która jest wstanie zrujnować wszystko. To również wielki hołd złożony przyjaźni, pełnej wyrzeczeń i poświęcenia. Honor i patriotyzm odgrywają tutaj ogromną rolę, nie mniejszą niż miłosne perypetie.

Dramatyczna i smutna historia Polski jest idealnym tłem dla tej powieści.

Łatwo jest się przywiązać do barwnych, żywiołowych, charakternych i pełny wrzących emocji bohaterów. Część z nich budzi naszą sympatię, ale są też tacy, którym bardzo źle życzymy. Losy wszystkich są mocno zapętlone, nieprzewidywalne, poddane wirowi historii, bardzo dynamiczne.

Joanna Jax opowiada o historii w bardzo barwny i przystępny sposób. Świat tamtej epoki ożywa na stronach jej książki i wzbudza wiele emocji w czytelniku. Przez jej powieść płynie się z lekkością, przyjemnością i wielkim zainteresowaniem.

Informacje dodatkowe o Duma i gniew. Upadek:

Kup książkę Duma i gniew. Upadek

Na obcej ziemi. Czas pokuty
Joanna Jax0
Okładka ksiązki - Na obcej ziemi. Czas pokuty

Poruszająca historia ludzi, którzy mimo przeciwności losu, kolejny raz muszą budować swoje życie od nowa... Po opuszczeniu Wołynia, Wissarion, Nadia, Marcel...

Trzy kobiety
Joanna Jax0
Okładka ksiązki - Trzy kobiety

Trzy kobiety z różnych światów, które pewnego dnia połączył wspólny cel - walka o godność i możliwość decydowania o własnym życiu w rzeczywistości zdominowanej...