To była taka przyjemna książka, że ojejciuniu! Lekka, urocza, romantyczna z dobrze poprowadzonym wątkiem relacji nastolatki z rodzicami — jestem oczarowana i nie żałuję ani sekundy, którą poświęciłam tej historii, mogłabym to spokojnie zrobić raz jeszcze i jestem pewna, że byłabym zachwycona nią równie mocno, a może nawet mocniej.
Riley marzy o reżyserowaniu musicali na Broadwayu, ale na razie skupia się na organizacji musicalu w swoim liceum. Miłość do muzycznych spektakli doprowadziła ją do...pracy w sklepie z grami. Los stawia na jej drodze Nathana – fana RPG, do którego Riley od początku nie zapałała sympatią — z wzajemnością. Niespodziewanie odkrywają, że mogą sobie pomóc: ona może zyskać szansę zaimponowania byłemu chłopakowi, a on wzbudzi zazdrość w dziewczynie, która mu się podoba. Wystarczy, że przez jakiś czas będą udawać parę. Z pozoru prosty układ może jednak okazać się początkiem czegoś znacznie bardziej skomplikowanego.
Motyw fake dating — lubię bardzo, bo mimo przewidywanego zakończenia, zawsze stoją za nim jakieś niespodzianki. Tak było też tym razem. Cudowna to była przygoda wejść w tak różne od siebie światy głównych bohaterów: fana gier RPG i fanki musicali.
Bawiłam się cudownie! Pełna humoru, uroczych uszczypliwości, zadziorności i sarkazmów historia, przez którą wprost się płynie jak na wygodnej różowej łódeczce. Przeczytałam tę książkę z prędkością światła, bo jej po prostu nie da się czytać wolno! To lektura idealna na sobotni wieczór przy zapalonej świeczuszce i kubku wypełnionym ulubionym napojem.
Autorka w rewelacyjny sposób poprowadziła wątek trudnych relacji Riley z rodzicami. Zrobiła to w bardzo naturalny i nienachalny sposób, sprawiając, że stał się on spójny z wątkiem romantycznym i tym związanym z pasjami głównych bohaterów.
I jeszcze ważna sprawa: ta książka to kopalnia wiedzy na temat gier! Serio, lubię i często gram w planszówki, a po tej lekturze moja widza została konkretnie uzupełniona.
Cudowna książka — urocza, taka do wyściskania, pokochania i polecania!
Wydawnictwo: W.A.B.
Data wydania: 2025-02-12
zaczytania
Powieść ze świata ,,Dungeons and drama"! TA GRA MA ŚCISŁE REGUŁY: UCZUCIA SĄ ZAKAZANE Dla Quinn wszystko jest całkiem nowe, kiedy przeprowadza się...