Okładka książki - Dziennik watykański. Serce Kościoła katolickiego od kuchni: władza, ludzie, polityka

,,Dziennik watykański" napisany przez wieloletniego korespondenta, który przez około 30 lat lawirował w strukturach Watykanu i wyłudzał - wcale nie bez powodzenia informacje od tamtejszych pracowników (około 3000). Co jest najważniejsze w tej książce to to jak jest napisana. Dynamiczna narracja sprawia, że czyta się ją jak powieść sensacyjną, a ujawnione przez Thavisa fakty niejednokrotnie szokują i pokazują prawdziwe oblicze instytucji jaką jest Kościół. Bardzo polecam

Informacje dodatkowe o Dziennik watykański. Serce Kościoła katolickiego od kuchni: władza, ludzie, polityka:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2015-01-28
Kategoria: Literatura faktu, reportaż
ISBN: 978-83-240-3275-4
Dodał/a opinię: bellagrand

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Dziennik watykański. Serce Kościoła katolickiego od kuchni: władza, ludzie, polityka

Kup książkę Dziennik watykański. Serce Kościoła katolickiego od kuchni: władza, ludzie, polityka

Tajemnice watykańskich proroctw. Jak Kościół bada zjawiska nadprzyrodzone
John Thavis0
Okładka ksiązki - Tajemnice watykańskich proroctw. Jak Kościół bada zjawiska nadprzyrodzone

Objawienia, cudowne uzdrowienia, opętania. Wszystkie łączy jedno – trudno je wytłumaczyć, odwołując się wyłącznie do naukowych argumentów...