Okładka książki - Dziennik wojownika ninja. Atak piratów

Dziennik wojownika ninja. Atak piratów

Ahoj Książkoholicy !

Marcus Emerson to dla nas przede wszystkim autor Dziennika Youtubera, którego już 7 sezon ostatnio Wam zachwalałam. Ale nie ogranicza się do tej jednej serii. Dzięki uprzejmości Wydawnictwa Muza, mamy też przyjemność poznać tę serię o młodym Wojowniku Ninja.

Przed jakim wyzwaniem stanie tym razem Chase ?

Czy Wojownik Ninja może zostać piratem ?

Podobno nie ma rzeczy niemożliwych.

Uczniowie postanowili , że w szkole będą używać typowo pirackiego słownictwa. Niby niewinna zabawa szybko wymyka się spod kontroli i grupa gagatków postanawia jak prawdziwi piraci...przejąć władzę w szkole. Ale to szkoła, nie okręt. Czy uda im się osiągnąć cel ? I jaką rolę w tym wszystkim odegra Chase ?

Nie będę ukrywać, że seria nie wzbudza w moim synu aż takiego entuzjazmu jak Dziennik YouTubera. Ale jednak zdecydowanie ma swoje atuty, których nie sposób nie dostrzec.

Także tutaj, wśród niemałej dawki przygód i humoru, autor wplata życiowe lekcje. W tym przypadku uczy wartości przyjaźni, tej prawdziwej jak i tej która tylko taka się wydaje. Pokazuje z czym wiąże się bycie przywódcą i że ma to swoje zalety jak i wady. A każde że nasze zachowanie, ma swoje konsekwencje.

Książka posiada elementy komiksu, co już chyba charakterystyczne dla autora. Pisana jest lekkim stylem, dzięki któremu czyta się ekspresowo.

Z pewnością wciągnie nie jednego młodego czytelnika i warto zwrócić na nią uwagę. Polecamy serdecznie i dziękujemy za egzemplarz do recenzji ❤️

Miłego dnia Kochani ❤️

Informacje dodatkowe o Dziennik wojownika ninja. Atak piratów:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2023-10-18
Tytuł oryginału: #2 Diary of a 6th Grade Ninja
Dodał/a opinię: Marta BONIECKA

Tagi: Dzieci od ok. 9 lat

Zobacz opinie o książce Dziennik wojownika ninja. Atak piratów

Kup książkę Dziennik wojownika ninja. Atak piratów

Dziennik Youtubera. Nie ma lekko
Marcus Emerson0
Okładka ksiązki - Dziennik Youtubera. Nie ma lekko

Co tam, jak tam? Czujecie głód ekscytacji? Żądacie kolejnych przygód? Już się robi! Oto ja, Davy Spencer, wasz człowiek od szalonej zabawy i wkrótce supergwiazda...

Dziennik Youtubera. Wszystko jest OK
Marcus Emerson0
Okładka ksiązki - Dziennik Youtubera. Wszystko jest OK

Cześć! To znowu ja, sir Davy Spencer! Gotowi na prawdziwie odlotową wyprawę do średniowiecza? No... może nie takiego zupełnie prawdziwego średniowiecza...