Ahoj Książkoholicy !
Marcus Emerson to dla nas przede wszystkim autor Dziennika Youtubera, którego już 7 sezon ostatnio Wam zachwalałam. Ale nie ogranicza się do tej jednej serii. Dzięki uprzejmości Wydawnictwa Muza, mamy też przyjemność poznać tę serię o młodym Wojowniku Ninja.
Przed jakim wyzwaniem stanie tym razem Chase ?
Czy Wojownik Ninja może zostać piratem ?
Podobno nie ma rzeczy niemożliwych.
Uczniowie postanowili , że w szkole będą używać typowo pirackiego słownictwa. Niby niewinna zabawa szybko wymyka się spod kontroli i grupa gagatków postanawia jak prawdziwi piraci...przejąć władzę w szkole. Ale to szkoła, nie okręt. Czy uda im się osiągnąć cel ? I jaką rolę w tym wszystkim odegra Chase ?
Nie będę ukrywać, że seria nie wzbudza w moim synu aż takiego entuzjazmu jak Dziennik YouTubera. Ale jednak zdecydowanie ma swoje atuty, których nie sposób nie dostrzec.
Także tutaj, wśród niemałej dawki przygód i humoru, autor wplata życiowe lekcje. W tym przypadku uczy wartości przyjaźni, tej prawdziwej jak i tej która tylko taka się wydaje. Pokazuje z czym wiąże się bycie przywódcą i że ma to swoje zalety jak i wady. A każde że nasze zachowanie, ma swoje konsekwencje.
Książka posiada elementy komiksu, co już chyba charakterystyczne dla autora. Pisana jest lekkim stylem, dzięki któremu czyta się ekspresowo.
Z pewnością wciągnie nie jednego młodego czytelnika i warto zwrócić na nią uwagę. Polecamy serdecznie i dziękujemy za egzemplarz do recenzji ❤️
Miłego dnia Kochani ❤️
Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2023-10-18
Tytuł oryginału: #2 Diary of a 6th Grade Ninja
Marta BONIECKA
Cześć, to znowu ja, czyli Davy Spencer! I wiecie co? Wciąż spoko ze mnie gość i tym razem naprawdę stanę się supergwiazdą YouTube'a. Mam już nawet...
Uwaga, uwaga! Nadchodzi Parker Ronald! I jest gotowy, by uratować szkolną wystawę sztuki. A przynajmniej zrobi, co w jego mocy, by rozwikłać pewną bardzo...