Okładka książki - Dziennik Youtubera. Raj dla graczy

Dziennik Youtubera. Raj dla graczy

Przed Davy, Fergusem i Annie niełatwe wyzwanie. Postanowili, że wezmą udział w turnieju gamingowym WodoBalonowe Wojny. Niby nic dziwnego, jeśli lubi się grać, jednak to nie będzie zwykły tryb. Ten, w którym zamierzają wziąć udział, ma wspaniałą nagrodę, ale w razie przegranej nie jest ciekawie. Zwycięscy otrzymają bon na 300 zł do sklepu z elektroniką i (a może to jest najważniejsze) chwałę wśród graczy. Jednak jeśli się przegra traci się wszystko na, co pracowało się długi czas – statystyki gracza, punkty doświadczenia, ekwipunek. Nasza postać po prostu przestaje istnieć, a my musimy zaczynać wszystko od nowa. Dość duże ryzyko. Czy warto go podjąć? Jak potoczy się turniej? Co takiego spotka przyjaciół?

Tę serię syn uwielbia od pierwszego tomu i na każdy kolejny czeka z niecierpliwością. Jak to bywa z ulubionymi seriami, oczekiwania miał nie małe, w końcu za coś uwielbia te książki. Po przeczytaniu tomu szóstego stwierdził, że nie zawiódł się ani troszkę.
W książce znajdziemy kolejne przygody chłopca, który pragnie zostać sławnym Youtuberem. Jest to historia o pasji, spełnianiu marzeń, ale też ciężkiej pracy, jaką w to trzeba włożyć, o codzienności, problemach, smutkach i radościach. Książkę czyta się dość szybko, jest wciągająca, a momentami dość zabawna.

Głównym bohaterem jest sympatyczny chłopiec. To postać dość realistyczna, z którą dziecko może się utożsamiać.

Rysunki w książce są ciekawe, przyciągają wzrok i umilają czytanie.

„Dziennik Youtubera. Raj dla graczy. Sezon 7” to ciekawa propozycja dla dzieci 8-14 lat. My polecamy.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Kup książkę Dziennik Youtubera. Raj dla graczy

Dziennik Youtubera. Nie ma sprawy
Marcus Emerson0
Okładka ksiązki - Dziennik Youtubera. Nie ma sprawy

Cześć, oto JA, Davy Spencer! Rozkręcamy imprezę? Jesteście gotowi na kolejną dawkę pożywnych treści dla waszych gałek ocznych? NIE MA SPRAWY!Trzymajcie...

Dziennik Youtubera przedstawia: Strażnicy korytarza
Marcus Emerson0
Okładka ksiązki - Dziennik Youtubera przedstawia: Strażnicy korytarza

Choć bycie dyżurnym nie zawsze jest miłe, ktoś musi to robić. Zwłaszcza gdy w szkole odbywa się nielegalny handel cukierków. Albo, gdy ktoś wypuszcza na...