„Dziesięć tysięcy słońc nad tobą” jest drugim tomem z cyklu serii „Firebird”.
W tej części Marguerite Caine zrobi wszystko, żeby uratować swojego chłopaka Paula, którego dusza została rozszczepiona na cztery odłamki, uwięzione w jego wersjach z innych wymiarów. Jednak cena za jego bezpieczny powrót jest wysoka. Jeśli nie zniszczy dzieła swoich rodziców w innych wszechświatach. Jej ukochany przepadnie na zawsze. Razem z Theo układa plan uratowania Paula, jednak żeby odnieść sukces muszą przechytrzyć geniusza i zaryzykować nie tylko własnymi życiami. Każdy skok przybliża Marguerite do uratowania Paula. Jednak ta podróż nakazuje jej zwątpić w jedyną rzecz, jaka wydawała się niezmienna.
Czy Marguerite uda się uratować Paula? Czy odważy się zniszczyć dzieło życia swoich rodziców? Przekonajcie się sami!
Claudia Gray zachwyciła mnie swoją powieścią tak samo, jak pierwszą częścią. Już nie mogę się doczekać następnej. Powieść należy do gatunku fantastyki i jest przepełniona mnóstwem magii, przygód, intryg i zagadek.
Autorka pisze przyjemnym, łatwo czytającym się stylem pisania, w którym ciężko jest się nie zakochać. Pokochałam tę serię od pierwszych stron i nie mogę się doczekać tego, co wydarzy się w ostatnim tomie fenomenalnej serii „Firebird”.
Powieść zachwyca nie tylko treścią, ale i pięknymi okładkami. Naprawdę jestem szczęśliwa, że w końcu sięgnęłam po tę serię. Jak na razie, ani trochę się nie zawiodłam i mam nadzieję, że tak pozostanie już do końca. Myślę, że długo będę wspominać ten wspaniały świat stworzony przez Claudię Gray. Polecam każdemu miłośnikowi fantasy. Liczę, że każdy pokocha tę serię od pierwszych stron tak samo mocno, jak ja.
Trzymająca w napięciu, fenomenalna powieść genialnej autorki. Gorąco polecam!
Wydawnictwo: Jaguar
Data wydania: 2017-09-27
Kategoria: Dla młodzieży
Tytuł oryginału: Ten Thousand Skies Above You
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Małgorzata Kaczarowska
Roksana
"Star Wars: Mistrz i uczeń" - Nowa powieść uwielbianej przez fanów Claudii Gray koncentruje się na pierwszych padawańskich latach Kenobiego.Dwaj Jedi zostają...
W ciemność. Star Wars Wielka Republika (ang. Star Wars: The High Republic: Into the Dark) to druga książka z serii Wielka Republika, stanowiąca początek...