🐎„Elena.Ocalić marzenia” to wspaniała kontynuacja historii bohaterki pokazująca jej miłość do koni,jazdy,uczestnictwie w zawodach bądź dbaniu o koniach w stadninie.Ponownie możemy obserwować dynamiczne wydarzenia z życia bohaterów,którzy podejmują zaskakujące decyzje dotyczące ich przyszłości. A pomiędzy tym piękne sceneria stadniny i otaczającej natury.
🐎Powieść w bardzo fajny sposób obrazuje dążenie do marzeń bohaterki i jej decyzje związane nie tylko z relacją z Farid’em,jak również końmi,które kocha nad życie.Uczestnictwo w zawodach-zwycięstwa i porażki-kształtują jej osobowość oraz dojrzałość w podejmowaniu decyzji.To ona już kolejny raz uświadamia czytelnika,że zwierzęta-konie-trzeba słucha i podążać za ich głosem.
🐎W powieści wielokrotnie wspominane są wątki z poprzednich tomach serii,które przypomniały o wydarzeniach dziejących się wtedy.Dzięki temu mamy pełny obraz historii z przeszłości powiązanych z teraźniejszością oraz całą serią.Świetne połączenie,która pokazało spójność bohaterów,ich losów i konsekwencji swych decyzji.
🐎„Elena.Ocalić marzenia” przenosi do świata spełniania marzeń,pięknej scenerii stadniny i miłości do konii,która jest wyjątkowa.Kocham całym sercem całą serię.Oczami młodej bohaterki odnajdujemy wartościowe wartości z życia i płynące z tego refleksje.
🐎Idealna lekturą nie tylko dla młodych czytelników,lecz także tych ciut starszych.
🐎Goraco polecam
Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2025-09-24
Tytuł oryginału: Elena Ein Leben für Pferde. Lebe deinen Traum
Barbara Dębska
Kolejny świetny kryminał z górami Taunus w tle. Tym razem akcja toczy się wokół śledztwa związanego z farmą wiatrową, przeciwko której...
W środku nocy na leśnym kempingu przy Ruppertshain wybucha pożar. W zgliszczach policja znajduje ludzkie szczątki. Zaraz potem dochodzi do morderstwa w...