Okładka książki - Elżbieta i Małgorzata. Prywatny świat sióstr Windsor

Elżbieta i Małgorzata. Prywatny świat sióstr Windsor

Andrew Morton to jeden z najbardziej cenionych i czołowych autorytetów piszący o rodzinach królewskich i celebrytach.
To właśnie Morton cieszył się zaufaniem księżnej Diany, a przy pisaniu biografii uczestniczyła sama księżna.
Autor dzięki swojej wyjątkowej pozycji na dworze królewskim może więcej zobaczyć i więcej przekazać czytelnikowi.
Dlatego zdecydowałam się sięgnąć po kolejną jego książkę, ponieważ mam przekonanie, że jest napisane prawdziwie i bez przekłamań na potrzeby autoryzacji.
Andrew Morton pokusił się o napisanie biografii Elżbieta i Małgorzaty. Pokazał ich relacje na przestrzeni lat.
Siostry, które w dzieciństwie i latach młodzieńczych były sobie niezwykle bliskie. Niestety ich relacje zmieniły się kiedy Elżbieta wstąpiła na tron i odtąd Małgorzata nie była już jej siostrą lecz poddaną,która pragnęła uwagi, akceptacji, a także odnalezienia siebie w tym wszystkim.
Jak poradziły sobie w życiu siostry?
Jednej historię można było śledzić przez kilkadziesiąt lat. Co do drugiej po przeczytaniu książki jej osoba i prawdziwe oblicze zostanie ujawniona.
Siostry na zawsze? Przeciwniczki? Rywalki?
Rodzina to jednak rodzina.
... Przy wszystkich różnicach niezmiennie łączyła je samotność. Obie były powszechnie znane i niemal nieustonnie otoczone ludźmi... Łączyla je nierozerwalna więź... Jedna była "pąkiem", druga "różą", ale obie rosły na tej samej gałęzi...

Informacje dodatkowe o Elżbieta i Małgorzata. Prywatny świat sióstr Windsor:

Wydawnictwo: Marginesy
Data wydania: 2022-11-09
Kategoria: Biografie, wspomnienia, listy
Tytuł oryginału: Elizabeth & Margaret: The Intimate World of the Windsor Sisters
Dodał/a opinię: Lukasz Turków

Tagi: Biografie członków rodów panujących

Zobacz opinie o książce Elżbieta i Małgorzata. Prywatny świat sióstr Windsor

Kup książkę Elżbieta i Małgorzata. Prywatny świat sióstr Windsor

Tom Cruise. Nieautoryzowana biografia
Andrew Morton0
Okładka ksiązki - Tom Cruise. Nieautoryzowana biografia

SPRZEDAŻ OD 21-01-2008! Andrew Morton jest najsłynniejszym biografem i autorytetem w dziedzinie współczesnych sław, autorem najbardziej skandalicznych...

Królowa
Andrew Morton0
Okładka ksiązki - Królowa

Kompletna biografia Elżbiety II, napisana przez najbardziej znanego na świecie królewskiego biografa Po śmierci królowej we wrześniu 2022 roku tłumy...