Okładka książki - Ember in the Ashes. Pochodnia w mroku

Ember in the Ashes. Pochodnia w mroku

Tom 2 cyklu An Ember in the Ashes

„Dla rodziny warto umrzeć. I warto zabić. Walka o nich potrafi otrzymać człowieka przy życiu, kiedy wszystkie inne powody znikną. Dotykasz jej, kiedy potrzebujesz siły. To właśnie daje nam rodzina”.

Elias cudem uniknął egzekucji, nie spodziewał się, że ratunek przyniesie mu niewolnica jego matki. Uwolnienie to dopiero początek, najtrudniej będzie uciec przed Zamaskowanymi i przeżyć. Po piętach depcze Krwawy Krogulec oraz coś potężniejszego. Śmierć czai się za rogiem i ani myśli przestać.

Nasi bohaterowie podjęli się również bardzo niebezpiecznej misji uwolnienia brata Laii z najbardziej przerażającego więzienia.

Czy zbiegli zdołają przeżyć? I najważniejsze czy wypełnią misję, zanim będzie za późno?

Bardzo czekałam na dalszą część przygód naszych bohaterów. Pierwszy tom zakończył się w takim momencie, że do tej pory mnie nosi. Podobał mi się fakt, że drugi tom rozpoczyna się dokładnie w momencie zakończenia pierwszego.

Wiadomo, z początku trzeba się wczuć w całą historię i przypomnieć sobie wszystko. Jak już to zrobicie, to nie będziecie mogli się oderwać. Będziecie chcieli więcej i więcej.

Podróż do więzienia obfituje w niesamowite zwroty akcji. Nigdy nie wiesz, co w danym momencie się zdarzy. I to jest w tym najfajniejsze. Wraz z bohaterami staramy się kombinować, ukrywać, walczyć z potworami, a także podejmować trudne decyzje.

„Kiedy strach przejmie nad tobą władzę, spróbuj go zwalczyć. Sięgnij po jedyną rzecz potężniejszą od strachu i niezniszczalną: twoją duszę. Twoje serce”.

Perspektywy różnych bohaterów pozwalają na wgląd w różne miejsca. Jednocześnie toczy się kilka ważnych wydarzeń, więc możemy uczestniczyć we wszystkich. I mieć cały obraz sytuacji, a dzieje się bardzo dużo .

I znów dałam się nabrać autorce, sądząc, że wiem, jak to się zakończy. Nic bardziej mylnego bowiem za zakończeniu dzieją się takie rzeczy, że całkowicie zmieniają bieg fabuły. I nic nie jest takie, jak powinno być.

Już nie mogę się doczekać ostatniego tomu. Myślę, że tam dopiero doznamy szoku. I jestem bardzo ciekawa, jak autorka rozwiąże pewne kwestie.

Informacje dodatkowe o Ember in the Ashes. Pochodnia w mroku:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2017-06-28
Tytuł oryginału: A torch against the night
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Jerzy Malinowski
Dodał/a opinię: Anitka_170

Zobacz opinie o książce Ember in the Ashes. Pochodnia w mroku

Kup książkę Ember in the Ashes. Pochodnia w mroku

Następca
Sabaa Tahir0
Okładka ksiązki - Następca

Sierota. Banitka. Książę. I zabójca, który zatrzęsie całym Imperium.   Aiz widziała więcej cierpienia, niż ktokolwiek powinien. Tragedia z przeszłości...

Ember in the Ashes. Imperium ognia
Sabaa Tahir0
Okładka ksiązki - Ember in the Ashes. Imperium ognia

Zapierająca dech w piersi historia o honorze, miłości, poświęceniu i walce o wolność, która podbiła serca młodych czytelników już w niemal...