Okładka książki - Emocje. Jak uczucia kształtują nasze myślenie

Emocje. Jak uczucia kształtują nasze myślenie

👉 Jak lepiej komunikować się z innymi? Jak zrozumieć naszą frustrację, strach i niepokój? Co zrobić, aby uczynić nasze życie szczęśliwszym? Jak można siebie lepiej poznać?

IG: Czytomanka

👉Poruszająco głębokie spojrzenie na rolę uczuć w życiu codziennym, które podważa potoczny pogląd, że rozum i emocje są przeciwieństwami. Każdego dnia podejmujemy setki decyzji, począwszy od tego, co zjeść na śniadanie, a kończąc na sposobach inwestowania naszych pieniędzy, i żadna z tych decyzji nie byłaby możliwa bez udziału emocji. Od dawna mówi się, że myślenie i odczuwanie to oddzielne i przeciwstawne siły naszej osobowości. Jednak według autora niezwykłe postępy w psychologii i neurobiologii dowiodły, że emocje są tak samo ważne dla naszego powodzenia jak myślenie.

👉Książka, którą powinna przeczytać każda młoda osoba wchodząca w dorosłość, żeby poznać lepiej swoje emocje i uczucia. Poznanie siebie swoich mechanizmów bardzo pomaga w dorosłym życiu, bo nad złymi zachowaniami można pracować, a dobre pielęgnować. Książka zdecydowanie godna uwagi!

❗ Ocena: 10/10

Tytuł oryginału: How Feelings Shape Our Thinking
Dodał/a opinię: Czytomanka

Zobacz opinie o książce Emocje. Jak uczucia kształtują nasze myślenie

Kup książkę Emocje. Jak uczucia kształtują nasze myślenie

Chwiejnym krokiem. Jak przypadki wpływają na nasz los
Leonard Mlodinow0
Okładka ksiązki - Chwiejnym krokiem. Jak przypadki wpływają na nasz los

Pasjonująca książka, która uświadamia nam, że w naszym życiu jest wiele zdarzeń równie przewidywalnych, jak kroki potykającego się człowieka, który...

Leonard Mlodinow0
Okładka ksiązki - Nieświadomy mózg. Jak to, co dzieje się za progiem świadomości, wpływa na nasze życie

Intensywne badania mózgu w ciągu ostatnich dwóch dekad wstrząsnęły światem naukowym tak silnie, jak rewolucja kwantowa. Badania, dzięki którym...