To już niestety ostatni tom cudownej trylogii z cyklu Kontynenty przyjemności, który podobnie jak poprzednie części jest emocjonujący, niezwykle ciekawy i sprawił, że czas jaki spędziłam na czytaniu uważam za przyjemny oraz relaksujący.
Ta lektura jest pełna niespodzianek, intrygująca fabuła poprzeplatana jest zaskakującymi zwrotami akcji, a sensacyjne wątki powodują, że emocje i wrażenia pozbawiają nas tchu, w oczekiwaniu na to co nastąpi.
Jestem zachwycona całą serią, a plastyczny oraz przyjemny styl autorki sprawił, że stałam się jej wierną fanką i wyczekuję na jej kolejne dzieła.
„Europejski raj” przedstawia dalsze losy Patrycji, która przeżyje straszne chwile, a jej życie zamieni się w koszmar. Dziewczyna zostaje porwana przez szaleńca, któremu wydaje się, że kocha ją i myśli, iż ona należy tylko do niego.
Jak myślicie, czy bohaterka jest w dużym niebezpieczeństwie? Czy to wydarzenie odbije się na jej psychice? Czy Max odnajdzie ukochaną i wyrwie ją z rąk oprawcy? Jak potoczy się ta historia i czy zakończy się happy endem?
To nie jest tylko zwykły romans opowiadający o dojrzewającym uczuciu Patrycji i Maxa, ale także o wzlotach oraz upadkach ich związku. Chemia jaka wyczuwalna jest między tą dwójką powoduje, że powietrze aż gęstnieje i iskrzy, gdy przebywają oni blisko siebie. Ich zbliżenia są takie ekscytujące, namiętne i gorące, że nie obyło się bez rumieńców. Nie zabrakło też mrożących krew w żyłach scen sensacyjnych, oraz apetycznych i rozbudzających mój apetyt kulinarnych popisów.
Moja wyobraźnia podczas czytania pracowała na najwyższych obrotach i nieraz wstrzymywałam oddech, gdyż pisarka tak budowała napięcie, że odczuwałam wszystko tak jakbym to ja była na miejscu Patrycji. Bardzo polubiłam postaci, kibicowałam im od początku do końca, a ich kreacja jest genialna i godna uwagi.
To wartościowa pozycja, z przemyślaną i dopracowaną w każdym szczególe fabułą. Nie ma mowy o nudzie, brak zbyt obszernych i zbędnych opisów, dialogi są ciekawe i zabawne, a to wszystko tworzy świetną całość. Dlatego pragnę zachęcić was do sięgnięcia nie tylko po ten egzemplarz ale i również inne książki autorki. Szczerze polecam!
Data wydania: 2021-11-10
Izabela Hebda
Młoda kobieta, której życie nigdy nie oszczędzało, spotyka na swojej drodze mężczyznę, który w życiu ma wszystko na wyciągnięcie ręki.Ona...
On przystojny buntownik, który kocha motocykle, ale nie lubi samego siebie. Młody mężczyzna z przeszłością, która pozostawiła blizny na jego ciele i psychice...