Okładka książki - Fake newsy. Inwazja morderczych majtek!

Fake newsy. Inwazja morderczych majtek!

W dobie wszechobecnego Internetu i coraz bardziej rozwiniętej sztucznej inteligencji taka książka jest na wagę złota.

Dostęp do Internetu nie jest już czymś wyjątkowym, aktualnie wręcz skupiamy się na tym, aby ograniczyć naszym dzieciom możliwości jakie ze sobą niesie. Multum gier, aplikacji, mediów społecznościowych, stron internetowych, komunikatorów sprzyjają rozpowszechnianiu rozmaitych informacji, którym daleko do prawdy. Dlatego też warto uświadomić nasze pociechy czym są fake newsy i jak szukać prawdziwych informacji w morzu tego co oferuje Internet.

Z tą książką Wasze dzieci dowiedzą się czym są fake newsy, dezinformacja, teorie spiskowe czyli ogólnie mówiąc cała ta ściema, którą fundują internetowi twórcy i nie tylko oni. Przekonają się jak wiele jest powodów i co zyskują inni, na szerzeniu fałszywych informacji, które atakują nas z każdej strony. Co ważne wszystko to podane jest w przezabawnej formie, która w prosty i zrozumiały sposób tłumaczy to, co jest istotą tematu.

Genialne podejście do zagadnienia, do tego w komiksowym stylu. Krótko, zwięźle, bardzo konkretnie, chociaż na wielu absurdalnych przykładach. A co ciekawe - nawet my, dorośli podczas lektury uśmiechniemy się pod nosem czytając o oczernianiu polityków, przez media 😉

Zdecydowanie warto mieć tę książkę w swojej biblioteczce i od czasu do czasu wracać do niej, gdy zajdzie taka potrzeba.

Informacje dodatkowe o Fake newsy. Inwazja morderczych majtek!:

Wydawnictwo: Nasza Księgarnia
Data wydania: 2023-04-12
Tytuł oryginału: Killer Underwear Invasion!
Dodał/a opinię: malipasjonaci

Zobacz opinie o książce Fake newsy. Inwazja morderczych majtek!

Kup książkę Fake newsy. Inwazja morderczych majtek!

Cześć, ciało!
Elise Gravel0
Okładka ksiązki - Cześć, ciało!

Zabawna, przystępna i wzmacniająca książka obrazkowa dla najmłodszych o tym, jak obchodzić się z naszym najbliższym przyjacielem: własnym ciałem. Elise...

Arlo i Pips. Miłość ci wszystko wykracze
Elise Gravel0
Okładka ksiązki - Arlo i Pips. Miłość ci wszystko wykracze

Jedyny w swoim rodzaju komiks ornitologiczny: mnóstwo wiedzy przyrodniczej i humor najwyższych lotów!   Arlo jest geniuszem, ale bycie tatą to twardy...