Okładka książki - Falcons City

Falcons City

Tom 3 cyklu Falcons

Pora na pożegnanie trylogii Falcons.

I jest to pożegnanie z mocnym przytupem.

Akcja była dynamiczna od samego początku aż do końca, liczne plot twisty nie pozwoliły nam się nudzić.

Cieszę się, że Ola wróciła do tej energii i zaciekawienia czytelnika co w pierwszym tomie, dodając pikanterii i akcji.

Drugi tom był spokojny jak dla mnie i bez fajerwerków ale trzeci to miazga.

Falcons city z łatwością można by było przenieść na ekrany, jest wprost stworzona do adaptacji (nawet można się pokusić o całą trylogię w jednym filmie).

Lucas Owens... Miał nigdy nie zobaczyć już Teagan. Jednak życie napisało inny scenariusz.

A może to nie życie, a jedynie cienie przeszłości...

Początkowo nie mogłam uwierzyć, że Tea z taką lekkością obróciła w proch ostatnie 5 lat z Frankiem ale później, gdy wyszły na jaw różne rzeczy, mogłam częściowo usprawiedliwić jej wybory.

Chociaż może niektóre rzeczy zrobiłabym inaczej ale ja nie jestem Teagan i cieszę się, że nie musiałam przeżywać tego co ona.

Autorka świetnie wykreowała fabułę i postacie, widać także dużą różnicę w jej warsztacie pisarskim od czasu Fallen city i tu brawa za to.

Rozwój i kierunek w jakim idzie jest na plus.

Z pewnością będę wypatrywać kolejnych premier i już wiem, że coś się tam dzieje w tym temacie.

Wracając do Falconsów, dzieje się bardzo dużo.

Jest intensywnie, jest sensualnie, jest także niebezpieczeństwo i dużo akcji.

W mieście trwa walka o władzę, skorumpowani policjanci a także kilka niespodzianek to nie wszystko co możecie tu znaleźć.

W treści wiele emocji, rozterek, trudnych wyborów, złamanych serc i pasji.

No i on.

Ulubieniec wszystkich, Hector.

Kik jest Hector? Osoby czytające trylogię z pewnością znają odpowiedź na to pytanie.

Oczywiście przypominam, że wymagana jest znajomość poprzednich tomów, bez tego ani rusz.

Kolejnym plusem jest spójność okładek, mam na tym punkcie dużą wrażliwość i jestem zadowolona, że wszystkie są ze sobą ściśle powiązane, pasują idealnie.

Niedługo minie rok od premiery pierwszego tomu a tu już czas pożegnać się z bohaterami.

Jednak zawsze można do nich wrócić ponownie, zostają też w pamięci.

Informacje dodatkowe o Falcons City:

...

Zanim odejdę
Rebelia White0
Okładka ksiązki - Zanim odejdę

Blair przez całe życie była więźniem własnych emocji, ukrytych pod ciężarem oczekiwań ojca. Po zdradzie chłopaka, która łamie jej serce dziewczyna decyduje...