Okładka książki - Fallen City

Fallen City

Tom 1 cyklu Fallen City

Tytuł : Fallen City. Falcons. Tom I.

Autor : Rebelia White

Wydawnictwo White Raven

Data premiery : 10.06.2024r.

#współpracareklamowa

#współpracabarterowa

#współpracarecenzencka

Opis książki :

W niewielkim amerykańskim miasteczku Fairfield rozgrywa się zażarta gra o władzę, gdzie dwa gangi zaciekle rywalizujące o kontrolę wyznaczyły swoje terytoria.

Teagan po utracie rodziców w tragicznym wypadku znalazła schronienie pod skrzydłami starszego brata Aidena, członka Rebels. Strefy bezpieczeństwa były dla niej jak mapy, a Tea starannie omijała zakazane obszary, unikając kłopotów.

W sylwestrową noc, która miała być ucieczką od codzienności, Teagan natrafia na zranionego mężczyznę. Bez zastanowienia przewozi go do szpitala, nie zdając sobie sprawy, że to Lucas Owens, Król Falcons, człowiek z wrogiego gangu, który od lat prowadzi krwawą wojnę z jej bratem.

Los komplikuje się, gdy młoda dziewczyna przyciąga uwagę Lucasa, a ona sama staje się pionkiem w śmiertelnie niebezpieczniej grze.

Uczucie między nimi wybucha w najmniej spodziewanym miejscu, a gdy miłość i nienawiść zaczynają splatać się w niebezpieczny węzeł, emocje stają się zarówno źródłem nadziei, jak i zniszczenia.

Czy w świecie pełnym przemocy, morderstw i brutalności można znaleźć prawdziwą miłość?

Czy można zaufać gangsterowi, który nie cofnie się przed niczym, żeby zrealizować własne cele?

"Lucas Owens miał dwa oblicza. Z jednej strony był narwanym łobuzem, a z drugiej przejawiał zachowania normalnego człowieka. Potrafił być troskliwy, co pokazał już kilkukrotnie. Sama nie wiedziałam którą z tych wersji lubiłam bardziej."

Historia pełna emocjii, które nie opadają, wręcz odwrotnie, emocje rosną z każdą kolejną stroną.

Jedna sylwestrowa noc która zmieni bieg przyszłości. Jedno uratowane życie, za straconych kilka żyć. Piekło na ziemi i przystojny chłopak o pięknych zielonych oczach,czy było warto go ratować?

Manipulacja, ból, trudne wybory które mają tragiczne konsekwencje, cierpnie, tajemnice.

Autorka stworzyła świetną fabułę i dobrze wykreowanych bohaterów. Dwa gangi, które połączą siły aby pozbyć się wspólnego wroga.

Teagan staje się pionkiem w dobrze zmanipulowanej grze, nie zdaje sobie sprawy z tego do czego doprowadzają jej działania. W końcu sama się gubi we własnych myślach i nie wie komu może ufać i wobec kogo ma pozostać lojalna z jednej strony jest jej brat z drugiej strony jest Lucas.

Jak zakończy się ta historia?

Długo czekałam na tę historię i w końcu się jej odczekałam, mimo trudności autorka się nie poddała i mamy Fallen City na papierze. 💜 Jeszcze raz wielkie gratulacje. 💐

Historia, którą polecam i będę polecać, bo jest świetna i z przyjemnością będę do niej wracać, żeby zakończenie historii znów mogło mnie zmieść z planszy. Dosłownie. 🙈

Z niecierpliwością wyczekuję kontynuacji. 💜

Dziękuję autorce i wydawnictwu za zaufanie i egzemplarz recenzencki.

#książkoweimpresje #ewelabook @ewelabook

...

Falcons City
Rebelia White 0
Okładka ksiązki - Falcons City

Pięć lat temu Lucas Owens podjął decyzję, która wywróciła jego życie do góry nogami. Oddał się wymiarowi sprawiedliwości, aby chronić tych, których kochał...